NB III tabella megtekintése

A bennmaradásról dönthet a szombati megyei rangadó

A győztes még nem nyugodhat meg, de a vesztes egészen biztosan izgulhat még.

A tavasszal remek eredményeket produkáló Makóhoz látogat szombaton a Mórahalom: a homokhátiak viszont nem tudnak meccset nyerni április negyedike óta, ráadásul a Vecsés elleni mérkőzés volt az egyetlen, amelyet idén tavasszal három ponttal zártak. A Makó mellett szólhat az is, hogy bár a múlt héten 6-1-re kikaptak a Pécstől, a hagymavárosiak kifejezetten erre a derbire készülnek már a múlt hét óta, ráadásul a Mórahalom ebben a bajnokságban idegenben még nem tudott nyerni. A két csapatot hat pont választja el egymástól a tabellán, a házigazda közelebb léphetne a bennmaradó helyekhez, míg Vojnics-Zelics Szása csapata egy utolsó utáni szalmaszálba kapaszkodhat, ha nyerni tud a Maros partján.

Megtanultak küzdeni

– Érződik a felfokozott hangulat. A mi kezünkben van az sorsunk, nagyon sok minden múlik a hétvégén. Érződik a csapattársaimon, hogy edzéseken is harapnak, oda teszik magukat, koncentrálnak – mondta a csfoci.hu-nak Széll Kristóf, a Makó játékosa. Hozzátette, a második félévük elég jól sikerült, főképp az őszhez képest, egyben reméli, ez a forma a bajnokság végéig elkíséri őket. – A Pécs ellen is elég sok sérültünk (köztük én is, mert a csípőmre kaptam egy ütést az előző meccsen) volt, és eltiltottjaink is akadtak. Ettől függetlenül a mezőny legjobb csapatának tartom a PMFC-t, szerintem ők is érdemelnék meg a feljutást. Szerencsére már minden sérültünk rendben van és minden bizonnyal bevethető lesz a hétvégén. A megyei rangadónak mindig megvan a saját feelingje, sok nézőt várok szombatra. Jó csapatnak tartom a Mórahalmot, biztos, hogy egy jó, izgalmas, életre-halálra menő mérkőzést fognak látni a nézők – latolgatott a Makó futballistája.

A tavaszi javulásuk kapcsán elmondta, télen a hiányposztokra sikerül jól igazolniuk, alapemberek érkeztek hozzájuk, egyúttal nagy lökést is adott számukra, hogy jól kezdték a tavaszt. – Hatalmas a küzdeni tudásunk, szinte mindig hátrányból tudtunk felállni. Ez nagy erőt adott nekünk, a csapaton belül jó az összhang is. A végsőkig fogunk küzdeni azért, hogy meglegyen a bentmaradás! – tette hozzá.

Még él az esély

– Lehetetlen helyzetnek tűnik, viszont senki nem mondott le a bennmaradásról. Matematikai esélyünk még mindig van és egy Makó elleni siker amivel már megközelítenénk őket megadhatná a lökést a brigádnak az utolsó fordulókra – fogalmazott a találkozót megelőzően Busa Bence, a Mórahalom játékosa.

A homokháti együttes számára nem ismeretlen a szituáció, hiszen az előző kiírásban is úgy sikerült bennmaradniuk, hogy az utolsó forduló lefújásakor még nem tudták, meghosszabbították-e tagságukat vagy sem – végül kiderült, maradhat a Mórahalom a harmadosztályban. – Tavaly is az utolsó fordulóban dőlt el a bennmaradás, de ehhez most egy emberfeletti teljesítmény kell a következő fordulókon, amivel a srácok is tisztában vannak. Az eddig elénk került lehetőségeket nem sikerült megragadnunk ezt semmiképp nem engedjük ki a kezünk közül. Nagyon jól játszottunk ellenük, ugyanolyan magabiztos játékkal amivel tavaly nyertünk ellenük ezt újra megismételhetjük – utalt az őszi találkozóra Busa Bence, amelyet hazai környezetben 3-1-re nyert meg a Mórahalom.

A Mórahalom a nehezebbnek vélt meccseken rendre jó teljesítményt nyújtott, viszont a nyerhető meccsek közül csak a már említett Vecsés elleni találkozót tudta megnyerni. – A jó ellenfelek ellen játszottunk általában a legjobban, Pécs, SZEOL, Tiszakécske se tudott megverni minket. Az ellenük mutatott türelmes, eredményes játéknak szeretnék újra részese lenni – zárta a mórahalmiak támadója.

A Makó-Mórahalom NB III-as megyei rangadó szombaton 17 órakor kezdődik.

Fotó forrása: Frank Yvette / delmagyar.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14