Megye I tabella megtekintése

A gólok ellen küzdött az ásotthalmi gólzsák

Két találkozón is megóvta csapata kapuját az Ásotthalom TE játékosa: csakhogy míg Baji Renátó a legtöbbször azért játszik, hogy gólt szerezzen, most azon volt, hogy ne kapjon gólt csapata.

Szorult helyzetben volt az Ásotthalom TE, hiszen rengeteg sérülttel kellett megküzdenie az elmúlt időszakban Kószó László csapatának. Enne eredményeképp az Ujszegedi TC, valamint a Szegedi VSE elleni bajnokikon nem a gárda első számú kapusa, Czirják Tamás állt a gólvonalon, hanem a csapat egyik legveszélyesebb játékosa, Baji Renátó ragadott kesztyűt – szó se róla, bár eddig a kapusokat tartotta rettegésben a csatár, ezt a két meccset egyaránt kapott gól nélkül hozta le.

– Szerencsére nem kaptam gólt, és az UTC ellen fordítani tudtunk, kapott gól nélkül lehoztuk a meccset. Tomi édesapját sajnos elveszítettük, ezért újból én álltam a kapuba, a SZVSE ellen a kontráinkban bíztunk. Az a 0-0 ránk nézve volt hízelgő, ellenfelünknek jóval több helyzete volt, nekem is kellett védenem, de előttem a védelem is jól teljesített. Az Ásotthalom csatárának mezszámából csak egy nulla tűnt el, hiszen általában tízesben futballozik, ám most ő volt az egyes a csapatban: mint ennek kapcsán elmondta, nem teljesen ismeretlen azért a kapusélet számára, hiszen a Kapusháború mellett olykor edzéseken is a gólvonal elé áll. – Büszke vagyok arra, hogy volt, hogy csak a döntőben kaptam ki a Kapusháborún. Én is küzdök a sérülésekkel, amikor pedig előjött a fájdalmam, akkor Tomival felváltva védtünk a tréningeken.

A legutóbbi hétvégén, Csongrádon aratott győzelem alkalmával azonban Renátó már újból a mezőnyben kapott szerepet, az értékes sikerből pedig góllal is vette ki a részét. – Hét éve futballozom már Ásotthalmon, de nem emlékszem, hogy le tudtuk volna győzni a Csongrádot, pedig már egy párszor találkoztunk velük. Azt beszéltük a meccs előtt, aki az első gólt szerzi, az nagy előnybe kerülhet, a hazaiaknak hiába volt több lehetőségük, mi csapatként jól teljesítettünk. Azt szoktam mondani, amit Mátéval és Tomi apukájával elvett tőlünk a sors, azt a pályán visszaadja. – utalt a homokhátiak gólveszélyes támadója arra, hogy idén egy autó balesetben elveszítették csapattársukat, Andróczki Mátét is.

Az Ásotthalom kiváló formának örvend, mert bár ugyan a kupából kiesett a harmadosztályú RKSK ellen, de az első forduló óta nem szenvedett vereséget a megyeegyben, és amennyiben kitart a lendülete, még őszi bajnok is lehet az együttes. – Elvileg nekünk kötelező győzelmek jönnek a bajnokságban, a Tiszaszigetnek viszont nehéz meccsei vannak még. Ha mindhármat nyerjük, akkor őszi bajnokok is lehetünk, télen szeretnénk bővíteni a keretünket annak érdekében, hogy legalább egy ilyen eredményes tavaszt produkáljunk, hiszen az első fordulóban elszenvedett vereségünk óta nyolc győzelem és két döntetlen a mérlegünk – emelte ki Baji Renátó.

Az Ásotthalom szombaton 13.30-tól az FK Szegedet fogadja hazai pályán.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7