Megye I tabella megtekintése

A megyeegy 20. fordulójának prognózisa

A 20. kör már péntek este megkezdődik, több kiélezett párosítást is rendeznek a hétvégén.

Péntek 19.00 FK Szeged – Zsombó (az ősszel: Zsombó – FK Szeged 2-1)

Fennállása első megyeegyes győzelmét aratta a Zsombó szeptember közepén az FK ellen, ezt csupán két siker követte az ősz folyamán. Az FK Szeged viszont csak kétszer tudott három pontot szerezni, így a hátsó régióban kimondottan fontos lesz, hogy a péntek esti villanyfényes mérkőzésen melyik együttes gyűjti be a három pontot. Ebben nem lesz könnyű dolga a Zsombónak, hiszen alig 48 órával korábban még az UTC ellen játszott a Zsombó, amely ráadásul 3-1-s előnyről maradt pont nélkül a Kertész utcai együttes ellen, míg az FK Szeged egy dorozsmai döntetlen után törhet győzelemre – amire október 28-a óta nem volt része.

Szombat 15.00 UTC – Sándorfalva (az ősszel: Sándorfalva – UTC 1-2)

Csupán a szépítésre futotta a Sándorfalvának az őszi mérkőzésen, most viszont abszolút háromesélyes a találkozó: a Sándorfalva három meccsből álló lendületét a Bordány törte meg a múlt héten, az UTC viszont mentálisan jó helyzetből vághat neki a meccsnek, hiszen Zsombón ugyan kétgólos hátrányban volt negyed órával a szerdai meccs vége előtt, ám mégis három pontot szerzett. Két tizenhatpontos együttes találkozik, a győztesnek esélye nyílik a középmezőnybe való kerüléshez, a vesztes viszont hátrafele is tekingethet a folytatásban.

Szombat 15.00 Csongrád – Szentes (az ősszel: Szentes-Csongrád 0-2)

Újra itt az örökrangadó! A két szomszédos település rendre kiélezett és parázs csatákat vív egymással, valószínűleg ez most sem lesz másképp. A Szentes ha pontot tudna szerezni a listavezető otthonában, azzal alaposan kitolhatna riválisával – kérdés, a hazaiakat mennyire nyomja majd a tét a szombati mérkőzésen. Az ősszel annak a Rácz Dezsőnek a duplájával tudott nyerni a Kurca partján a Csongrád, aki már Hódmezővásárhelyen játszik – a sérülések által tizedelt Szentes egy hete nem tudta megnehezíteni a másik bajnokesélyes, a SZVSE dolgát, de most sem lesz könnyebb dolga!

Szombat 15.00 Ásotthalom – Deszk (az ősszel: Deszk-Ásotthalom 3-4)

Hiába egyenlített 0-2-ről, majd másodjára is a Deszk, mégis pont nélkül maradt az Ásotthalommal szemben szeptemberben: a sereghajtó idén pedig csak egy meccset tudott játszani, ám abban sem volt sok öröme, hiszen 5-0-ra kikapott a Dorozsmától. Most sem lesz egyszerű dolga a homokhátiak otthonában – még ha az Ásotthalom egy küzdelmes meccsen alul is maradt a Tiszasziget ellen múlt szombaton, mindenképp esélyesként vághat neki a szombati meccsnek, és Kószó László együttesének szüksége is van a három pontra, ha nem akar még jobban lemaradni az élen álló együttesektől – a kapuban pedig ezúttal is Baji Renátó állhat, hiszen Czirják Tamás eltiltásából még egy mérkőzés hátra van.

Vasárnap 16.00 Szőreg – Tiszasziget (az ősszel: Tiszasziget – Szőreg 2-1)

Nehezen tudta legyőzni a szomszédos Szőreget a Tiszasziget az őszi találkozón, a tavalyi bronzérmes viszont fontos győzelmeket szerzett eddigi két tavaszi mérkőzésén. Az átalakuló Szőreg eddig nem tudott pontot szerezni a téli szünetet követően, de hazai pályán bizonyára az lesz a céljuk, hogy megszakítsák ezt a sorozatot – könnyen bajba is kerülhet a Tiszasziget, ha nem koncentrál az elejétől a végéig! A Szőreg számára azért is lehet fontos a vasárnapi meccs, mert addigra kiderül, mit játszott egymással az UTC és a Sándorfalva, a gárda pedig egy iksz esetén nevető harmadikként mindkét csapatot megelőzhetné a tabellán – ehhez persze kell a bravúr a Sziget ellen!

Vasárnap 16.00 Bordány – HFC II. (az ősszel: HFC II.-Bordány 1-3)

Fontos sikert aratott az ősszel Vásárhelyen a Bordány, amely eddig két jó, és egy rossz eredményt tudhat maga mögött az idény második felében. Az Algyő elleni vereséggel ugyan lépéshátrányba került Hódi Mihály együttese, de hátránya így is mindössze csak négy pont a harmadik Tiszasziget mögött – igaz, a szigetiek egy meccsel kevesebbet játszottak a riválisoknál. A vásárhelyi fiatalok viszont szép csendben odaértek az elöl állók mögé, és ha nyerni tudnának a Mórahalmon esedékes mérkőzésen is, akkor még közelebb léphetnének a dobogós helyekhez – persze ugyanez igaz a Bordányra is, élvezetes, mindkét együttes számára fontos mérkőzés lehet a vasárnapiból!

A SZVSE – Algyő mérkőzés május 30-ra halasztották, a Kiskundorozsma szabadnapos.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7