Megye I tabella megtekintése

A megyeegy esélylatolgatása – 28. forduló

Csúcsrangadó Algyőn, fontos pontokat osztanak Bordányban.

Péntek 19.00 FK Szeged – Ásotthalom (az ősszel: Ásotthalom-FK Szeged 1-1)

Kilencnapos szünet után lép pályára újból az FK Szeged, amelynek ez lesz a búcsúfellépése az idei szezonban a Felső Tisza-parton: azt még egyelőre nem tudni, hogy végleg, vagy csak a következő szezon rajtjáig intenek búcsút a Molnár Zsozsi lelátónak a diszkoszvetősök, hiszen az Etelka sorra tervezett sportberuházások az FK jövőjét is befolyásolhatják. Visszakanyarodva a pénteki találkozóra, Boldizsár Bálint együttese nyerni tudott a Kertész utcában, ezzel megnyílt az esély előtte, hogy feljebb kapaszkodjon a tabellán. Ehhez azt az Ásotthalmot kellene legyőznie, amely hullámzó teljesítményre képes: két hete simán győzött a SZVSE vendégeként, legutóbb viszont abszolút nem találta a Csongrád ellenszerét – ráadásul Baji Renátót is nélkülöznie kell a péntek esti találkozóra. Mindezzel együtt még nem úszott el a dobogó reménye a homokháti együttesnél, ám ehhez győzniük kell a Molnár Zsozsi lelátó előtt. A találkozóról élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu!

Szombat 17.00 Algyő – Tiszasziget (az ősszel: Tiszasziget-Algyő 0-2)

A forduló csúcsrangadóját Algyőn rendezik szombaton: a listavezető a múlt héten fontos meccset nyert meg Hódmezővásárhelyen, így tartja ötpontos előnyét az üldöző előtt. A Tiszasziget hat pontra van az Algyőtől, ezt a különbséget megfelezheti, ha nyerni tud szombaton, és igen izgalmassá tehetné a bajnoki hajrát – az Algyőt megverni azonban nem a legkönnyebb feladatok egyike közé tartozik. Takács Zoltán együttesére kulcsnapok várnak, hiszen a szombati meccset követően szerdán a SZVSE-hez látogat, ahol akár bajnok is lehet – ehhez azonban előbb minimum meg kell tartania előnyét a pünkösdi hétvégére is. A Tiszasziget legutóbbi két találkozóján egyaránt hét gólt szerzett – ugyanakkor bizonyára más lesz futballozni az Algyő ellen, mint a Zsombó vagy a Szentes ellenében.

Szombat 17.00 Csongrád – Szőreg (az ősszel: Szőreg-Csongrád 0-1)

Nincs mese, nyernie kell a Csongrádnak, másképp gyakorlatilag letehet a bajnoki címről. A Szőreg igen szélsőséges eredményeket produkált az utóbbi hetekben, és keményebb feladatok esetében is volt, hogy jól helyt állt, azonban 3-0-ról sem tudott nyerni Bordányban, legutóbb pedig hiába vezetett korán a SZVSE ellen, végül pont nélkül maradt – és most sem számíthat könnyed 90 percre.

Szombat 17.00 Szentes – Deszk (az ősszel: Deszk-Szentes 0-3)

Pocsék formában van a Szentes, amely az elmúlt négy mérkőzésén összesen 17 gólt kapott, és nem meglepően így pontot sem tudott szerezni. Most egy olyan Deszk ellen kellene megtörnie ezt a sorozatot, amely éppen ellenkező szériában van, és hosszú idő után nyerni tudott legutóbb a Zsombó ellen.

Szombat 17.00 UTC – Kiskundorozsma (az ősszel: Kiskundorozsma-UTC 2-1)

Hiába a Deszk elleni idegenbeli magabiztos siker, mindezt nem tudta átültetni a folytatásra az UTC, amely kikapott az FK-tól és a Bordánytól is legutóbbi két meccsén. Most három hazai találkozó vár a Kertész utcai együttesre, elsőként az ellen a Dorozsma ellen, amely aligha csúszhat már ki a legjobb nyolc mezőnyéből, és így higgadtan, nyomás nélkül futballozhat – az UTC-nek viszont hátrafele is tekintgetnie kell.

Vasárnap 17.00 Sándorfalva – HFC II. (az ősszel: HFC II.-Sándorfalva: 4-2)

Nem tudta megismételni bravúrját a Sándorfalva, amely az Algyő idegenbeli legyőzése után pont nélkül maradt Dorozsmán. Tóth János együttese több alkalommal is bizonyította már a tavasz folyamán, hogy az élcsapatokat is képes megszorongatni – kérdés, hogy ez most sikerül-e majd nekik a dobogóra hajtó HFC II. ellen. A vásárhelyi fiataloknak egyik utolsó esélyük lehet a vasárnapi találkozó a dobogós reményeket illetően – igaz, úgy léphetnek majd pályára, hogy ismerik majd a riválisok eredményeit.

Vasárnap 17.00 Bordány – SZVSE (az ősszel: SZVSE-Bordány: 1-1)

Javuló formát mutat odahaza a Bordány, amely bár vereséggel kezdte a hét meccsből álló szériáját, amelynek során csak saját közönsége előtt lép pályára, ám az edzőváltáson átesett klub legutóbb már könnyedén győzte le az UTC-t. Most zsinórban két rangadó vár az együttesre, előbb a SZVSE-t fogadják Gajdacsiék, és amennyiben ismét otthon tudnák tartani a három pontot, akkor már aligha csúszhatnának hátrébb a hatodik helynél – a közvetlenül vasárnapi ellenfele mögött álló SZVSE viszont kozmetikázhat, ha nyerni tudna a homokhátságon.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7