A Mórahalom lesz az FK ellenfele

Piros lapot is hozott a szezon első meccse.

A Csongrád megyei futballidény első mérkőzését rendezték szerdán délután Sándorfalván, ahol a magyar kupa megyei selejtezőjében a Sándorfalva a Mórahalmot fogadta. A meccs előtt jelentős mennyiségű csapadék érkezett a pályára, a hazaiak viszont késve érkeztek – így egy jó húsz perccel később kezdődött a találkozó.

Mindkét együttesből többen hiányoztak a szerdai találkozón, amely a Mórahalom fölényével kezdődött: a homokhátiak azonban a kapu előtt pontatlanok voltak. Erre majdnem rá is fáztak, mivel egy bal oldali beadás után akár gólt is szerezhetett volna a Sándorfalva – csakhogy kimaradt a lehetőség.

A vezetést végül a Mórahalomhoz visszatérő támadó szerezte meg, miután Szalma Gergely egy remek akció után egy cselt követően lőtt a jobb alsóba. Sőt, nem csak gól, hanem emberelőnybe is kerültek a vendégek, miután egy eladott labdára csapott le Bokányi Richárd, akit ziccerben kilépve buktatott Csikós József: a hazaiak védőjét kiállította a játékvezető.

A második félidő elején csak az volt a kérdés, mikor duplázza meg előnyét a Mórahalom: ismét Szalma volt eredményes, és úgy dönt, 40 perccel a vége előtt el is dőlt a lényegi kérdés. Csakhogy kicsit belealudtak a meccsbe a vendégek, egy szöglet után pedig Tápai Gergely előzött meg mindenkit, és szépített a hazaiak részéről: viszont négy perccel később egy végletekig kijátszott akciót fejezett be az egész meccsen nagyon aktív Bokányi Richárd, ezzel lezárta a meccset.

Mindez azt jelenti, a Mórahalom jutott a második fordulóba, ahol majd az FK 1899 Szeged vendége lesz augusztus 7-én.

Sándorfalva – Mórahalom 1-3 (0-1)
Sándorfalva, vezette: Barta Norbert István (Szűcs István Dávid, Hideg Bence).
Tóth S. (Garamvölgyi G., a szünetben) – Varga D., Krajnyák, Nagy J., Törköly, Tápai, Csányi (Faragó-Barát, a szünetben), Kiss S. (Vékes, a szünetben), Darlaczi, Csikós, Kalapács. Edző: Gonda László.
Mórahalom: Szatmári – Malatinszki D. (Babarczi M., 70.), Szalma, Király, Nyári (Szekeres, a szünetben), Hevesi M., Savanya, Bokányi, Szabadi, Dobák T., Dobák N. (Malatinszki Á., 60.) Edző: Hevesi Tibor.
Gólszerzők: Tápai (70.), ill. Szalma (33., 56.), Bokányi (74.).
Kiállítva: Csikós (40.).