A Pro Licencig meg sem állna Vágó Fanny

Megszerezte az UEFA A licences képesítést a St. Pölten szegedi légiósa, aki az edzői pályán is komoly terveket szövöget.

– Gyerekkorom óta a labdarúgás körül forog az életem, mindig is az volt az álmom, hogy a hobbim legyen a munkám, mindent ennek szenteltem, és most így, felnőtt fejjel még mindig a futballban tudom elképzelni a jövőmet – mondta a fociakobon.cafeblog.hu-nak adott interjújában Vágó Fanny, az osztrák St. Pölten labdarúgója, aki megszerezte az UEFA A minősítésű edzői diplomáját.

Hozzátette, ha eljön az ideje, szeretné továbbképezni magát, és a Pro Licencet is megszerezné, ez az egyik nagy álma. – Igen, célom, hogy első osztályú női csapatot irányítsak, de nem feltétlenül Magyarországon, és persze még ezek után is vannak céljaim, amit lépésről lépésre szeretnék majd elérni. – fejtette ki távlati terveit.

– A szezon tényleg jól sikerült, de mindig lehet jobban teljesíteni. Arra törekszem mindig, hogy próbáljam túlszárnyalni az előző szezont vagy évet. Sajnos a válogatottal tényleg nem úgy alakultak a mérkőzéseink, ahogy vártuk, így joggal van hiányérzetem, ahogy mindenki másnak. Mindig a legjobb teljesítményre törekszünk, de sajnos vannak rosszabb időszakok is, ez most ilyen volt. – mondta az őszről, amely után veretlenként vezeti csapatával a Bundesligát, bekerült az álomcsapatba és a góllövőlistán is az élen „telelhet”.

– Szerintem az osztrák bajnokságban a játékosok agresszívebbek és jobb fizikai állapotban vannak, mint az itthon játszók. Állítom, a magyar futballisták labdával jobbak, mint sok más helyen, de ezt valahogy érvényesíteni kellene. Itthon elég nagy változást tapasztalok a médiában, és egyre több szurkoló is van a pálya szélén, ami óriási öröm, és remélem, egyre elfogadottabb lesz, és egyre nagyobb érdeklődéssel mennek ki a mérkőzésekre a drukkerek. Ausztriának nagyon jót tett az Eb-szereplés, most nagyon sokat foglalkoznak a női labdarúgással és egyre nagyobb szurkolótábort állítanak maguk, és így persze az osztrák női válogatott mellé is. Egy ilyen kiugró eredmény nagyon sokat tud segíteni. – nyilatkozta a szegedi válogatott futballista.

Fotó forrása: Facebook