A spanyolok várnak Vaits Marcellékre

Hibátlanul lett csoportgyőztes az U17-es válogatott.

Az orosz válogatottat is legyőzte a magyar U17-es csapat az Írországban zajló korosztályos Európa-bajnokságon: a mieink a 93. percben szerzett góllal nyerték meg harmadik meccsüket is, így 9 ponttal, hibátlanul zártak a csoport élén. A keretben a hódmezővásárhelyi származású kapus, Vaits Marcell nem kapott játéklehetőséget.

A magyar válogatott 3 győzelemmel, 9 ponttal jutott be a negyeddöntőbe, hétfőn, magyar idő szerint 20.00 órakor a D csoport másodikjával, a spanyolokkal játszik a legjobb négy közé kerülésért.

– Még sosem játszott ebben az összetételben a válogatott, talán ezért tartott hosszabb ideig, mire megérkeztünk a mérkőzésbe – értékelt a mérkőzés után Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak. – Az oroszok első gólja után azonban váltani tudtunk, és néhány remek egyéni teljesítménynek is köszönhetően fordítani tudtunk. El kell ismerni, hogy a hajrában mindkét csapat javára eldőlhetett volna a mérkőzés, mert az oroszoknak is megvoltak a lehetőségeik, de végül mi jöttünk ki jól a hajrából. A kapott gólok miatt kissé bosszús vagyok, mert nagyobb koncentrációval mindkettőt elkerülhettük volna. Egy nagyon jó orosz válogatottat győztünk le, de a folytatásban ennél is nehezebb mérkőzések várnak ránk. Most két esélyünk van arra, hogy elérjük a torna előtt kitűzött célunkat, és kiharcoljuk a vb-szereplés jogát, ám már csak topcsapatok maradtak állva, ezért kizárólag a legjobb játékunkkal lesz esélyünk a sikerre.

Fotó forrása: mlsz.hu