Ádám Martin: dolgozunk tovább!

A forráskúti támadót kérdezhették az újságírók.

A Svájc elleni Eb-nyitány másnapja a regeneráció jegyében telt, majd a napi sajtóeseményen Ádám Martin válaszolt az újságírók kérdéseire – írja az mlsz.hu.

– A németek elleni mérkőzésen kompaktabbnak kell lennünk, a csapatrészeknek jobban együtt kell működnie egymással – tekintett előre Ádám Martin. – A legnehezebb csoportmeccsünk jön, de csapatként, egymásért küzdve felvehetjük a versenyt a házigazdákkal. A válogatott 2021-ben már megmutatta, hogy pariban tud lenni a németekkel Európa-bajnokságon, egy évvel később kétszer is sikerült legyőznünk őket a Nemzetek Ligájában, ezért pozitívak lehetünk a találkozó előtt. A Svájc elleni vereség ellenére fenn vannak a fejek, dolgozunk tovább, mindent megteszünk, hogy a németek ellen javítani tudjunk. A szerdai meccsen kulcsfontosságú lesz a védekezés, nem várhatjuk, hogy nálunk lesz többet a labda, ezért sokat kell majd a térfelünkön és a 16-osunkon védekezni, és így kellene félidőnként három-négy kontrát úgy végigvinni, hogy gólt tudjunk szerezni belőle.

Újságírói kérdésre válaszolva Ádám Martin elárulta, nagyon hálás Marco Rossinak, hogy folyamatosan számít rá, és nagy élmény számára, hogy Európa-bajnokságon vehet részt.

– Minden egyes percét élvezem az Európa-bajnokságnak, próbálom meghálálni a szövetségi kapitánynak, hogy bizalmat szavaz nekem. Bármennyi szerepet is kapok az Eb-n, szeretnék úgy teljesíteni, hogy büszke lehessek magamra, és a családom is büszke lehessen rám. Az Európa-bajnokság hangulata nem hasonlítható össze semmilyen korábbi élményemmel, bevallom, egy kicsit én is izgultam a nyitómeccsünk előtt – így a 29 éves játékos.

(Fotó: mlsz.hu)