Augusztus 17-én rajtol a megyeegy

Az biztos, hogy maximum 16 csapattal.

Az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának honlapjára felkerültek a jövő évi bajnokságok végleges versenykiírásai.

Ebből kiderül, a megyei I. osztály idénye augusztus 17-18-án kezdődik, és november 23-24-ével ér véget az őszi idény – a terv szerint a téli szünetet követően, február 29-én folytatódik a bajnokság, amely június 6-án érhet véget.

A versenykiírás 16 csapattal számol, azaz ahogy azt az igazgatóság korábban megerősítette, biztosan nem lesz 18 csapatos megyeegy, hiába kért 16-nál több csapat is licencet. Ahogy arról beszámoltunk, a Kiskundorozsma minden bizonnyal nem vállalja az indulást, és információink szerint több olyan, az idei szezonban megyeegyben induló gárda volt, amely nem biztos, hogy a következő idényben is ott lesz a megyei élvonal rajtjánál, függetlenül attól, hogy a pályán kivívta a bennmaradás jogát. A megyeegyre egyébként július 1-ig lehet nevezni, azonos pontszámnál pedig jövőre is a több győzelem rangsorol elsőnek, majd a gólkülönbség és a több rúgott gól dönt a helyezések sorsáról.

Újítás, hogy amennyiben egy csapat nem áll ki, akkor azt 20 ezer forintos pénzbüntetésre kötelezi az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága, a visszalépés esetén pedig 50 ezer forintos bírságot kell fizetni.

A megyei II. osztály szintén 16 csapattal rajtol augusztus 17-18-án, viszont itt már előkerülhet a tartalékcsapatokra vonatkozó kiírás, mi szerint az első csapatnál az adott hétvégén jegyzőkönyvbe beírt játékosok közül három mezőnyjátékos és egy kapus léphet pályára a második csapatban.

A megyei III. és IV. osztály is ugyanúgy augusztus 17-18-i hétvégén kezdődik, a változás csupán annyi, hogy itt 10 ezer forint a büntetés a ki nem állás miatt.

Fotó forrása: Gémes Sándor