NB III tabella megtekintése

Az újoncnál a HFC, folytatná a Makó

Jön a hetedik forduló az NB III.-ban.

A hetedik fordulóval folytatódik az NB III. Közép csoportja, amelyben a liga legjobb formájában lévő csapat, a Makó a Rákosmente FC-t fogadja, a Hódmezővásárhelyi FC pedig az újonc Gerjeni SK-hoz látogat.

Nagyszerűen teljesít az elmúlt hetekben a Makó, a Maros-partiak ugyanis zsinórban öt meccset nyertek meg, ezzel pedig a tabella második helyéről várhatják a folytatást. Az újoncnál szépen eloszlanak a gólok, miközben csupán két alkalommal vették be eddig a makói kaput – csapatként tehát nagyon egységes képet mutat a Makó, amely most egy újabb nyerhető meccs előtt áll. Az a Rákosmente FC érkezik ugyanis a hagymavárosba, amely épp fordított mérleggel áll, eddig hat meccséből csak egyet tudott megnyerni, 16 kapott gólja pedig a legtöbb, ami a Közép csoport csapatait illeti. Persze ez csak statisztika, a Makó a szezonban először lehet olyan helyzetben, ahol esélyesként játszik.

Újabb idegenbeli meccs vár viszont a Hódmezővásárhelyi FC-re, a kék-sárgáknak pedig ez eddig jó óment jelentett, hiszen mindhárom idegenbeli meccsüket megnyerték. A mérleg másik oldalán persze az van, hogy hazai pályán még nem tudtak pontot szerezni, márpedig ez elengedhetetlen lesz a folytatásban. Rátérve a vasárnapi meccsre, az újonc Gerjen remek rajtott vett, és 10 pontjával a HFC előtt áll a tabellán: a Tolna megyei csapat saját pályáján négy meccsből hármat is megnyert, pont nélkül maradt az Iváncsa, az MTK II. és a Rákosmente FC is a gerjeniek vendégeként, ez pedig éppen elég figyelmeztető jel lehet a HFC számára.

Ami érdekessé teheti még a vasárnapi fordulót, hogy ezt követően csak tíz nap múlva játszik majd mindkét csapat, hiszen jövő hétvégén a MOL Magyar kupa következő fordulóját rendezik meg – igaz, a szeptember 22-i játéknapot követően négy napon belül pedig két meccs vár majd a csapatokra.

A vasárnap 16 órakor kezdődő Makó FC–Rákosmente FC és Gerjen–HFC mérkőzésekről eredménykövetővel jelentkezik a csfoci.hu!

(Fotó: MTK Budapest)

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
7.ESMTK57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.SZEKSZÁRDI UFC47
14.DUNAÚJVÁROS47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14