Batik Bence: „Az egészségem rendben van”

Nincs az a sérülés, ami elvenné a kedvét a futballtól a Szegedről indult Fradi-védőnek.

A Nemzeti Sportnak adott interjút a téli felkészülés kezdete előtt a Ferencváros szegedi születésű védője, Batik Bence. A fiatal labdarúgó 777 nap után térhetett vissza a pályára sérüléseit követően, aki a sport napilapnak elmondta: megszenvedett az ősszel a hosszú kihagyást követően.

A testem elszokott a terheléstől, sorra jöttek elő az apróbb gondok. Begyulladt a talpam, összezsugorodott a hátamban egy izom, begyulladt a lovaglóizmom. Itt fájt, ott fájt. Az ősszel néhány edzés után alig vártam, hogy otthon bezuhanhassak az ágyba. Az ősz utolsó egy hónapjában éreztem, hogy végre jó a lábam, újra a régi vagyok. – fogalmazott Batik Bence.

– Egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy feladom, de múlt év februárjáig olyan fájdalmaim voltak, hogy minden egyes lépésnél arra gondoltam, ilyen lábbal vajon hogyan tudok újra futballozni, sprintelni?! Aztán javulni kezdett a lábam, és a sérülésem szerencsére már a múlté. Az egészségem végre rendben van, néha apró fájdalmat érzek, de ezzel már megtanultam együtt élni. Nem akadályozhat a pályafutásom folytatásában. – tette hozzá a Fradi hetese.

Bár Batik Bence hétszer kezdhetett az ősszel, a szezon második felére kiszorult a kezdőcsapatból. – Nekem az is nagy boldogság volt, hogy ilyen hosszú kihagyás után magabiztosan tértem vissza. A Videotontól azonban három-egyre kikaptunk, váratlanul kikerültem a csapatból, sőt négy fordulón át a keretben sem voltam ott. Megtanultam, a futball olykor kegyetlen játék. Angliában a csapatok most tíz nap alatt játszottak négy mérkőzést, mi egész tavasszal tizennégyet… Nekem különösen szükségem lenne a játékra. Az elmúlt két esztendőben rájöttem, a futballtól senki és semmi nem tántoríthat el, nincs az a sérülés, ami elvenné a kedvemet. Azért remélem, a mostani időszaknál csak jobb jöhet. – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Batik Bence, aki tíz mérkőzésen, összesen 648 percet töltött a pályán a Ferencvárosban a most zajló idény során.