Bemutató edzést tartottak a Szeged 2011 utánpótlás-edzői

A Coerver-módszerről tartott bemutató edzést a kollégáknak Simon Róbert és Kovács Péter.

A Szeged 2011 utánpótlás edzői rendszeresen szerveznek szakmai értekezleteket, amelynek most egy gyakorlatiasabb formája valósult meg bemutató edzés formájában. – Mivel az edzői szakma lelke maga az edzés, ezért kézenfekvő gondolat és kezdeményezés volt, hogy nézzük meg egymás edzését, amelyek tartalmában, formájában vagy szervezésében mindenkinek szolgálhatnak újdonsággal. Az edzőkollégák megismerhetik egymás futballról alkotott gondolatait, amiből mindenki tovább építheti a saját futballfilozófiáját – mondta el az eseményről Kovács Péter, a Szeged 2011 edzője a klub honlapjának.

Kifejtette, a kiskundorozsmai sportpályán Simon Róberttel közösen tartott edzésük szakmai célja a Coerver-módszer jellegzetes elemeinek bemutatása volt. A Magyarországon is régóta ismert labdarúgó egyéni készségfejlesztő és képzési módszer rendkívül széles gyakorlattárral rendelkezik, amely az internetnek köszönhetően mára mindenki számára könnyen elérhetővé vált. – Ennek megfelelően az edzésünkön nem is a bemutatott gyakorlatokon, sokkal inkább azok mondanivalóján volt a hangsúly. Igyekeztünk a Coerver-módszer alapvető eszmeiségét előtérbe helyezni, vagyis az egyéniséget és annak sokoldalú fejlesztését. Szerettük volna szemléltetni, hogy a módszert rendszeresen alkalmazók nem csak lehajtott fejjel labdát bámuló cselgépeket nevelnek, hanem kiemelkedő labdaügyességgel és futballtechnikával rendelkező agilis egyéni, és társas játékkezdeményezésre alkalmas futballpalántákat – részletezte Kovács Péter.

Az edzést értekezlet követte, ahol a Szeged 2011 edzői megbeszélték a gyakorlatok szakmai és módszertani céljait, amely még inkább felszínre hozta azokat az edzéselemeket, amelyeket érdemes lehet alkalmazni a gyerekek képzése során. Kovács Péter úgy zárta, kollégájával, Simon Róberttel bíznak abban, hogy a bemutatóval sikerült új gondolatokat ébreszteniük és ez által hozzájárulhattak a hatékonyabb szakmai képzéshez.

Fotó forrása: szeged2011.hu