NB II tabella megtekintése

Bírósághoz fordul a Szeged-Grosics (FRISSÍTVE)

Jogellenesen mondott fel Supka Attila a klub szerint.

Adem Kapic, a Szeged 2011-Grosics Akadémia sportigazgatója a csakfoci.hu-nak kitért az okokra is: mint fogalmazott, nyáron két éves szerződést kötöttek a szakemberre, és úgy tűnt, mindkét fél hosszú távon gondolkozik. – Nem titok, hogy volt már egy érdeklődés iránta pár hete a Haladás részéről, de akkor is egyértelműsítettük, szeretnénk, ha maradna. Most ismét felmerült a távozása december elején, erről minket is értesített, de mivel alig két nappal voltunk az utolsó bajnokink előtt, komolyabban nem tudtunk erről beszélni. Mi úgy voltunk vele, hogy a csapat ekkor már 12 forduló óta nem nyert, így fontosabbnak gondoltuk a fontos zárómeccsre való megfelelő, zavartalan felkészülést, mint az edzőkérdést, ezt az egyeztetést inkább a mérkőzés után ejtettük volna meg komolyabban.

Azt követően viszont már nem tudtunk érdemben egyeztetni egymással, mert Supka Attila bejelentette, hogy elfogadja a Honvéd ajánlatát. Ez kisebb sokként ért bennünket, hiszen nem véletlenül kezdtünk közösen pár hónapja egy hosszútávú munkába. Nem ezt vártuk tőle, szerintünk az elválást így ebben a formában nem tehette volna meg, hiszen a szerződése rendelkezik ezekről a dolgokról is, de picit nagyobb hűséget is elvártunk volna tőle az előzmények után. Ezért fordultunk bírósághoz. – nyilatkozta Adem Kapic.

A Kispest rövid közleményben reagált: az NB I címvédője úgy látja, Supka Attila törvényes keretek között fejezte be a munkáját Szegeden, és ezt a bíróság is meg fogja erősíteni.

Korábban írtuk:

Nincs vége a Szeged 2011-Grosics Akadémia és Supka Attila közös történetének: mint ismeretes, a szakember a Békéscsaba elleni utolsó bajnoki után mondott fel az NB II-ben 17. helyen telelő csapatnál, majd nem sokkal később elfogadta a Budapest Honvéd ajánlatát.

A Szeged-Grosics azonban a klubhonlapon közzétett közleményben úgy fogalmaz, munkaviszonya jogszabály ellenes felmondása miatt eljárást kezdeményezett a Szeged2011-Grosics Akadémia labdarúgó klub Supka Attila ellen. Az egyesület keresetet nyújtott be a területileg illetékes közigazgatási és munkaügyi bíróságnál, illetve az MLSZ Fegyelmi Bizottságánál.

Mint arról a csfoci.hu is beszámolt, a Szeged 2011-Grosics Akadémia új edzője Goran Kopunovics lett, akivel január elején kezdi meg a közös munkát a keret.

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB II

#Csapat nevePont
1.DVSC80
2.VASAS FC79
3.GYIRMÓT FC GYŐR78
4.PMFC64
5.FC AJKA62
6.BUDAÖRS59
7.SZOLNOKI MÁV FC57
8.SOROKSÁR SC57
9.SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA56
10.NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC55
11.SZOMBATHELYI HALADÁS54
12.WKW ETO FC GYŐR46
13.BFC SIÓFOK45
14.BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE44
15.DOROGI FC44
16.SZENTLŐRINC42
17.AQVITAL FC CSÁKVÁR38
18.KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC33
19.KOLORCITY KAZINCBARCIKA33
20.DEAC23