NB III tabella megtekintése

Bizakodva várja a tavaszt a Makó

Szombaton megtartotta őszi szezonzáróját a Makói FC: az újonc hagymavárosi alakulat nehéz helyzetből várhatja a tavaszi folytatást, ám az utolsó két meccs bizakodásra adhat okot a csapat számára.

– Óriási hátrány volt, hogy az osztályozóval három hetet vesztettünk, így nem úgy sikerült a felkészülés és az erősítés, ahogyan szerettük volna. Sok kihívás előtt álltunk szakmailag is, úgy vélem, hogy mindenki megcsinálta a maga munkáját. Az első meccsek jól sikerültek, utána jött egy hullámvölgy, a végén pedig két győzelemmel biztosítottuk a lehetőséget, hogy egy jó tavaszi szezonnal bennmaradást érő helyen végezzünk. Komoly feladatok várnak ránk, de én a bajnokság elején és még most is úgy gondolom, képes a csapat, hogy bennmaradjon – számolt be Ménesi Gábor, az M-Foci Kft. tulajdonosa. – olvasható a klub hivatalos honlapján.

– A decemberi pihenő után közösen megpróbálunk mindent elkövetni, hogy 2018 nyarán is Makónak NB III-as csapata legyen. A lehetetlen nem létezik, aki nem ebben a szellemben dolgozik, az nem tud segíteni az együttesnek. Úgy gondolom, teher alatt nő a pálma, megfelelő mennyiségű és minőségű edzésmunkával, kellő hittel, akarattal és önbizalommal elérhetjük, hogy bennmaradjunk – mondta Karsai Tibor, az M-Foci Kft. ügyvezetője, aki jó pihenést, regenerálódást és feltöltődést kívánt.

– Sajnos az NB III eddig nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, de a történteken nem tudunk változtatni és a múlt nem fogja megoldani a helyzetet. Nem szabad elkeserednünk, folytatnunk kell a megkezdett munkát. Az első 5 meccs összességében rendben volt, az Iváncsa ellen indult el a lejtő, amikor 2-0-ról megfordította a mérkőzést. A labdarúgás ilyen, sajnos akadnak hullámvölgyek. Minimális a különbség, nem nagy a ponthátrányunk, ezért még behozható. Tanulnunk kell a hibáinkból és készülünk a tavaszra – fogalmazott az évértékelőjében Méhes Tibor, aki a játékosai és az edzőkollégái nevében megígérte, hogy jövőre is Makónak NB III-as csapata lesz.

Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. makói gyárigazgatója elmondta, hogy a fiúk már sikeresen, győzelemmel kezdték a tavaszi idényt a Vecsés ellen és ez pozitív a csapat életében. A társaság egy nagy tanulási folyamat részese, aminek az eredménye az utolsó 3-4 fordulóban már pontokban is látszódott.

A Givaudan különdíját Sirokmán Zoltán vehette át.

Fotó forrása: Albert Barbara Andrea /szinvilag.eu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14