Megye I tabella megtekintése

Bordányban rendezik a forduló rangadóját a megyeegyben

A harmadikhoz látogat a listavezető.

Szentes (8.) – UTC (11.) – szombat 15.00 (az ősszel: UTC – Szentes 0-2)

Hiába az első tavaszi győzelem, nem tudta megismételni játékát a Szentes az Algyő otthonában: a Kurca-partiak ezzel lépéshátrányba kerültek, de egy hasonlóan rosszabb passzban lévő UTC-t fogadhatnak. A Kertész utcai gárda legutóbbi három meccsét egyaránt elvesztette, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a forduló előtt a három dobogóssal, a Bordánnyal, az Algyővel és a Tiszaszigettel játszottak. Mindezek ellenére is a szentesiek mellett szólnak az esélyek – viszont a vendégek aligha szeretnének négy egymást követő meccsen is pont nélkül maradni.

Zsombó (13.) – Algyő (2). – szombat 15.00 (az ősszel: Algyő-Zsombó 2-0)

A papírforma vendégsikert ígér, de a harcos Zsombó otthonában aligha mehet biztosra bárki: az Algyőnek ugyanakkor minden győzelemre szüksége van, ha szeretné befogni a Tiszaszigetet a tabella élén. A hazaiak egyre távolodnak az előttük álló együttesektől – az ilyen meccseken szerzett pont, pontok pedig lehet, hogy még rengeteget érhetnek a későbbiek folyamán.

Makó II. (12.) – Hódmezővásárhelyi FC II. (10.) – szombat 15.00 (az ősszel: HFC II. – Makó II. 2-1)

A két második együttes csatája érdekes összecsapást ígér, hiszen bár két hely, de csupán öt pont választja el egymástól a két csapatot, azaz ha a Makó otthon tudná tartani mindhárom egységet, máris megközelítené szombati ellenfelét, és egyben kissé kellemetlen helyzetbe is hozhatná a vásárhelyieket. Fordított felállásban persze a HFC II. nyugodhatna meg – a vendégek védekezésén sok múlhat, hiszen az elmúlt hat meccsükön mindig kapott gólt a vásárhelyi fiatal gárda.

SZVSE (4.) – Székkutas (14.) – szombat 15.00 (az ősszel: Székkutas – SZVSE 3-1)

Meglepetésre a két csapat székkutasi meccsén hazai siker született: ez a szombati meccsen már közel sem lenne ekkora meglepetés. A Vasutasok még ha legutóbb ki is kaptak Röszkén, kezdenek egyenesbe jönni – a Székkutas viszont legutóbb egy fontos meccset veszített a Makó II. vendégeként, viszont most két hete volt készülni erre a meccsre, hiszen az előző körben szabadnapos volt. Mindezek mellett is bravúr lenne az újonctól a pontszerzés a Vasutas-stadionban!

Csongrád (9.) – Röszke (5.) – szombat 15.00 (az ősszel: Röszke-Csongrád: 1-2)

A Csongrád legutóbb alulmaradt a Szőreg otthonában, azonban ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjon, az ilyen meccseket, mint a Röszke elleni találkozó, mindenképp meg kellene nyernie. A Röszke ugyan megkapta első tavaszi góljait legutóbb, de megmaradt hibátlan együttesnek, aminek köszönhetően már kézzel fogható közelségbe került a dobogó a határmentiek számára – ám ehhez Csongrádról is három ponttal kellene távozniuk, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

FK 1899 Szeged (15.) – Szőreg (6.) – szombat 15.00 (az ősszel: Szőreg-FK Szeged 2-2)

Egyre nehezebb helyzetben a diszkoszvetős klub, hiszen az elmúlt négy meccsét egyaránt elveszítette, így hat ponttal továbbra is a sereghajtó pozícióban áll. Ebben a helyzetben aligha lehet tekintettel arra, hogy éppen ki ellen játszik: mindenkivel szemben a győzelem lehet a cél a kék-feketék számára, ha el szeretnének kerülni erről a helyről. A Szőreg sérültjei visszatértével újra őszi arcát mutatja – vagy még talán annál is erősebb együttest alkot a Rákóczi, amely ha zárkózni szeretne az előtte állókhoz, akkor nem szabad, hogy pontot hullajtson a Felső Tisza-parti stadionban.

Bordány (3.) – Tiszasziget (1.) – vasárnap 15.00 (az ősszel: Tiszasziget – Bordány 4-1)

A forduló rangadója, hiszen a harmadik fogadja a listavezetőt, azaz alaposan fel kell kötnie a nadrágot az őszi bajnok Tiszaszigetnek. A visszavágás is fűtheti a hazaiakat, hiszen nem is olyan régen, december elsején találkoztak a felek Tiszaszigeten a szigetiek kupakötelezettségei miatt egy halasztott meccsen, ahol magabiztos hazai siker született. Mindkét csapat úgy játszhat majd, hogy tudja, milyen eredmények születtek szombaton: hogy ez fokozza a nyomást, és ebből egy görcsösebb játék alakul ki – vagy éppen ez melyik oldalon jelentkezik, az vasárnap kiderül!

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7