Csányi Ádám is győztes meccsen játszhatott az U16-os válogatottban

A szegedi tehetség is szerepet kapott Preisinger Sándor csapatában.

A héten másodjára lépett pályára a magyar U16-os válogatott Írország legjobbjai ellen: a csapatban ezúttal egy megyei játékos kapott lehetőséget, Csányi Ádám, a Budapest Honvéd játékosa végig a pályán volt a 4-0-ra megnyert találkozón.

Magyarország–Írország 4–0 (2–0)
Magyarország: Megyeri Gábor (Hegyi Krisztián 41.) – Buna Gábor, (Ominger Gergő 41.) Horváth Milán, Pereira Américo, Csányi Ádám – Posztobányi Patrik, Kata Mihály, Németh András (Major Sámuel 51.) – Komáromi György (Molnár Rajmund 41.), Szalay Szabolcs (Burzi Alex 51.), László Dávid (Zuigeber Ákos 41.)

Gól: Szalay (12., 40.), Zuigeber (54.), Burzi (58.)

– Egy szervezett, agresszív ír csapat ellen léptünk pályára, fizikailag nehéz felvenni velük a versenyt. Már csak emiatt is igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát, passzjátékkal uralni a meccset, minél több tudatos megoldást alkalmazva. A támadójátékunk sokat javult a keddi meccshez képest, de védekezésben is fegyelmezettebb volt a csapat, és jól összepontosított a pontrúgásoknál is. Nagyon hasznosak ezek a felkészülési mérkőzések, a csapatjátéknak össze kell csiszolódni, a játékosoknak pedig nemcsak egymást kell megismerniük, de azt is, hogy mit vár el tőlük a szakmai stáb, és hogy nemzetközi mérkőzéseken milyen szintet kell elérni. Úgy érzem, lassan a helyes útra tér a csapat, és bízom benne, hogy ez eredményességben is megmutatkozik majd – értékelte a mérkőzést Preisinger Sándor szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Csányi Ádám (hármasban) végig pályán volt

Fotó forrása: mlsz.hu