Megye I tabella megtekintése

Csongrádon rendezik a megyeegy csúcsrangadóját

A forduló ezúttal is már pénteken elkezdődik.

Péntek, 19.00 FK Szeged – HFC II. (az ősszel: HFC II.-FK Szeged 3-1)

Egyre nehezebb, de még most sem reménytelen helyzetben az FK Szeged: a diszkoszvetősök az utóbbi tíz meccsükön csupán három pontot szereztek, de így sem szakadtak le végleg a középmezőny aljától. Most sem lesz könnyű dolguk, hiszen egy teljesen ellentétes formát mutató HFC II.-t kellene megállítaniuk pénteken este: a vásárhelyi fiatalok idei hat meccsükből ötöt is megnyertek, legutóbb a listavezető Csongrádot kapták el odahaza, és csak a SZVSE elleni idegenbeli meccsen nem gyűjtöttek három pontot. Az esélyek mindenképp a vendégek mellett szólnak, akik ha nyerni tudnának péntek este a Molnár Zsozsi lelátó előtt, felléphetnének a dobogóra a szombati játéknap előtt. A találkozóról a csfoci.hu élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik!

Szombat 17.00 Csongrád – Tiszasziget (az ősszel: Tiszasziget-Csongrád 1-1)

Nem mostanában volt már, hogy ne a Csongrád nevével kezdődjön a megyeegyes tabella, most viszont ez a helyzet: miután az őszi bajnok kikapott a HFC II. vendégeként, az Algyő beérte pontszámban Paksi Péter együttesét, és átvette a vezetést a tabellán – ráadásul két meccsel kevesebbet is játszottak az algyőiek. Ez ellen aligha tud mit tenni a Csongrád, amelynek tehát saját magára kell koncentrálnia, mert ha újabb vereségbe futna bele, már a második helye sem lehetne biztos, ugyanakkor aligha erre gondolnak a meccs előtt a csongrádiak. A Tiszasziget kevés helyzeten tudta tartani a SZVSE-t, nagyobb koncentrációval akár le is győzhette volna. Bernát Péter együttesének eddig jól ment idegenben, ugyanakkor ahogy szokták mondani, ez más kávéház lesz, mint a Kiskundorozsma, a Szőreg, vagy az UTC elleni meccsek. Fontos pontokat osztanak ki szombaton, ami után a vesztes nehéz hajrá előtt áll majd!

Szombat 17.00 Zsombó – Sándorfalva (az ősszel: Sándorfalva-Zsombó 3-4)

Október közepén megviccelte idegenben a Sándorfalvát a Zsombó, most hazai pályán készülhet hasonlóakra. A hazaiak jól tartották magukat Algyőn, de nem tudtak bravúros pontszerzést párosítani ehhez – nem is feltétlen az a meccs volt, ahol pontot kellett szereznie az újoncnak. A Sándorfalva mutatott már fel bravúrokat a tavasszal, szerdán viszont az Ásotthalom ellen megbotlott – kérdés, a heti két meccs mennyit vesz majd ki Tóth János csapatából, és mit jelent majd ez az általában igen lendületesen futballozó Zsombó ellen.

Szombat 17.00 Szentes – Algyő (az ősszel: Algyő-Szentes 3-0)

Továbbra is hullámzóan teljesít a Szentes, amelynek lehetőségeit persze a sérült játékosok is erősen behatárolják: a dorozsmai pontszerzés nem mondható rossz eredménynek, ha ezt sikerülne megismételni a listavezető ellen, az kimondottan jól mutatna. Csakhogy az Algyő elképesztő formában van, jelenleg kilenc meccset nyert meg egymás után, nem is csoda, hogy a tabella élére ugrott Takács Zoltán csapata. Ha meg akarja tartani helyezését az algyői együttes, aligha fér bele az, hogy pontot, netán pontokat hagyjon a Kurca partján, ez mindenképp a meglepetés kategóriájába is tartozna.

Szombat 17.00 SZVSE-Deszk (az ősszel: Deszk-SZVSE 1-3)

Hiába a kettős emberelőny, csak a legvégén biztosította be győzelmét a SZVSE az ősszel az újonc otthonában. Az Ásotthalom elleni idegenbeli pontszerzést nem tudta meglovagolni a sereghajtó, amely legutóbbi három meccsén csak egy gólt rúgott, ellenben kilencet is kapott, és egyaránt pont nélkül maradt – most sem esélyesként utazhat a SZVSE-pályára szombat délután. A Vasutasok számára a kötelező győzelem veszélyei okozhatnak némi problémát, viszont ha a dobogón akarnak végezni, ezt a meccset hozniuk kell.

Vasárnap 17.00 Bordány – Ásotthalom (az ősszel: Ásotthalom-Bordány 3-1)

Győzelemmel tért vissza saját pályájára a Bordány, amely a bajnokság hátralévő szakaszában csak otthon lép pályára. Most rögtön egy homokháti derbi vár rá, ráadásul ezen túl a tabella miatt is igen fontos, ki gyűjti be a pontokat, ugyanis éppen egy egység és egy hely választja el a csapatokat egymástól a vasárnapi derbi előtt. A Bordány a kiállított Nagy Torma Ricsárdra nem számíthat az Ásotthalom ellen, viszont a szűk kerettel dolgozó Kószó-legénységnek aligha hiányzott egy hétközi bajnoki, még ha azt sikerrel is abszolválta Sándorfalván. Egy iksz egyik csapatnak sem lenne igazán jó, izgalmas, érdekes 90 perc előtt állunk!

Vasárnap 17.00 Szőreg – Kiskundorozsma (az ősszel: Kiskundorozsma-Szőreg 4-1)

Egyelőre szélsőséges meccseket játszik a Szőreg: azok után, hogy Deszken magabiztosan nyert, háromgólos vereséget szenvedett Ásotthalmon. Hátra felé még nem igazán kell tekintgetnie a szőregieknek, ráadásul meccselőnyük is van, de azért szükségük lenne a pontokra, hiszen hazai környezetben az idei három meccsen még nem tudott pontot szerezni. A Dorozsma öt meccse veretlen, és továbbra is nyugodtan futballozhat, mindez persze aligha jelenti azt, hogy feltartott kezekkel érkeznének Szőregre.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7