Döntetlennel kezdett a női U17-es válogatott

Savanya Csilla csereként lépett pályára.

1-1-s döntetlennel kezdte az Eb-selejtezős elitkört a magyar női U17-es válogatott Gyirmóton: a csapat keretébe behívott két Szent Mihály-játékos közül Savanya Csilla a 83. percben csereként lépett pályára a görögök elleni találkozón.

A magyar csapat végig fölényben játszott, többször is eljutott az ellenfél kapujáig, míg a másik oldalon Halla Petrának továbbra sem volt dolga, a görögök kapura sem lőttek a második félidőben. Hiába küzdöttek azonban a lányok a lefújásig, újabb gól már nem született.

Magyarország–Görögország 1–1 (1–1)
Gólszerzők: Nagy Vanessza (24.), illetve Ioanna Papatheodorou (1.)
Magyarország: Halla Petra – Buzás Kata, Pápai Emőke, Fördős Beatrix, Ploner Szandra – Róth Rebeka, Papp Luca, Nagy Fanni (Savanya Csilla, 83.) – Czellér Dorottya, Nagy Vanessza, Zsédely Réka (Palakovics Laura, 70.)

– Nagy mezőnyfölényben játszottunk, de a mérkőzés elején elkövettünk egy óriási hibát, ami rányomta a bélyegét a találkozóra, onnantól kezdve futottunk az eredmény után és sajnos pontatlan, kapkodó volt a játékunk, sok helyzetet hagytunk ki. Lelkileg kicsit most össze van törve a csapat, de azon leszünk, hogy ezt feloldjuk. Az angolok ellen teljesen más mérkőzésre számítok, és biztos vagyok benne, hogy a lányok nagyon oda fogják tenni magukat. Szeretnénk bebizonyítani, hogy értékes csapat vagyunk – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző a lefújást követően.

Fotó forrása: mlsz.hu