Egy hét után már hiányzik a foci a Szent Mihály gólzsákjának

Zimányi Kovács Anikó a Szent Mihállyal tér vissza az NB I-be.

– Nehéz volt, mert ha nem is sokkal, de kiemelkedtünk a bajnokságból. Ritkán adatik meg az ember életében, hogy bajnokcsapat tagja legyen. Szeretjük az izgalmakat, valahogy mindig rosszul kezdjük a bajnokságot, nem tudom, ez hogy van benne a csapatban. Remélem, ezen tudunk javítani, mert ezt nem engedhetjük meg az NB I-ben, az biztos – kezdte a csfoci.hu-nak Zimányi Kovács Anikó, a Szent Mihály játékosa, utalva arra, hogy bár nehezen indult, de végül kétség sem férhetett a szegedi klub bajnoki címéhez és feljutásához.

Anikó úgy látja, volt ekkora különbség a Nyugat és Kelet bajnoka között, mint ami végül a lett (9-1-es összesítéssel jutott fel az NB I-be a Szent Mihály) – de úgy készültek, hogy nem tudhatták, mi lesz a párharcból. – Az első meccsn próbáltunk minél több gólt szerezni, de a visszavágón sem becsültük alá ellenfelünket. Nagy lendületet adott, hogy bajnokok lettünk, aranyérem került a nyakunkba. Mentálisan is sokat fejlődtünk, tudtunk egymással küzdeni, sokat beszélgettünk és biztattuk a másikat. Úgy érzem, jobban együtt vagyunk, mint valaha – tette hozzá.

Zimányi Kovács Anikó egy egyéni elismerést is begyűjthetett, hiszen 24 góljával a gólkiránynői címet is begyűjtötte a bajnoki aranyérem mellé. – Szerettem volna gólkirály lenni, ez egy nagyon-nagy dolog, örültem neki, hogy sikerült. Ezt persze a csapattársaimnak köszönhetem, de javítanom kell a helyzetkihasználásomon. Rúghattam volna még több gólt, de most ennyi is elég volt – jegyezte meg.

A korábban a SZAK színeiben is szegediként NB I-es játékos elmondta, óriási különbség van a két osztály között, ez egy teljesen más bajnokság lesz számukra. – Minden meccsen vért fogunk izzadni, még keményebben kell dolgozzunk. Jól esik majd a pihenő, a pécsi meccsig nem dőlt el, hogy feljutunk, ott is maximálisan kellett koncentrálnunk. Ilyenkor stresszesebb az ember, de a pihenő feltölthet bennünket. Viszont a csapattársaim nevében is mondhatom, egy hét után már hiányozni fog a foci.

Zimányi Kovács Anikónak a munka mellett csak a délutánjai lehetnek szabadok a következő szezon rajtjáig, ez alatt a barátaival igyekszik majd többet találkozni – strandra viszont nem biztos, hogy kijut, hiszen a munka végeztével, délután már nem úgy barnul. – Sokan gratuláltak, kimondhatatlanul jó érzés NB I-es futballistának lenni! Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, van még fejlődni valónk – zárta a korábbi válogatott labdarúgó.

Fotó forrása: Gémes Sándor