Megye I tabella megtekintése

Eldőlhet a bajnoki cím a megyeegyben

Szombaton játszik a címvédő, vasárnap a Tiszasziget.

SZVSE (3). – Makói FC II. (12.) – szombat 17.00 (az ősszel: Makó II.-SZVSE 3-1)

Zsinórban nyolc nyert meccsnél jár a SZVSE, amely két fordulóval a vége előtt már biztosan bronzérmes, ezzel az elmúlt húsz év legjobb eredményét érték el a klubnál. Ráadásul ez lesz a Vasutasok szezonbeli utolsó mérkőzése, hiszen az utolsó fordulóban a SZVSE lesz a szabadnapos – éppen ezért bizonyára motiváltan lépnek pályára a Makó II. ellen, főleg úgy, hogy az ősszel a Maros-partján maradt mind a három pont. A hagymavárosi fiatalok négy meccs óta nem tudtak nyerni, és most sem számítanak esélyesnek – viszont önfeledten futballozhatnak, ami tartogathat veszélyeket.

Csongrád (9.) – Zsombó (14.) – szombat 17.00 (az ősszel: Zsombó-Csongrád 1-1)

Rangadót nyert legutóbb a Csongrád, ez a győzelem pedig megeshet, hogy a szezon végééig repíti Keller Mihály együttesét. Épp a legyőzött riválist, a Szentest előzhetné meg a gárda, ha igazolná a papírformát, és a Zsombót is legyőzné – viszont a vendégek megmutatták, hogy ennél nehezebb helyzetben is képesek egy bravúrra, ráadásul csak úgy maradhatna esélyük elkerülni az utolsó előtti helyet, ha győzni tudnának Csongrádon.

FK 1899 Szeged (15.) – Szentesi Kinizsi (8.) – szombat 17.00 (az ősszel: Szentes-FK Szeged: 3-0)

Utolsó esélye előtt áll az FK Szeged, hiszen ha nem szerez pontot, akkor biztosan a bajnokság utolsó helyén végez. Ezt az abszolút középcsapat Szentes ellene kellene megtennie a diszkoszvetősöknek: a Kurca-partiak egálra állnak, ami a győzelem-döntetlen-vereség mutatót (11-4-11) illeti. A szentesiek bár kevesebb meccset játszottak idegenben tavasszal, de csupán egyszer tudtak győzni saját pályájuktól távol – kérdéses, az FK Szegedben még mennyi erő maradt a véghajrára.

Röszke (5.) – UTC (11.) – szombat 17.00 (az ősszel: UTC-Röszke 3-1)

Újoncként már szinte biztos, hogy az első hatban végez a Röszke, és még van esélye a negyedik helyre is Pördi Péter csapatának. Az UTC már megnyugodhat, hiszen a kieséstől nem kell tartania, és a 11. helynél előrébb sem végezhet – ez persze nem azt jelenti, hogy feltartott kézzel érkezne Röszkére. A hazaiak ugyanakkor két vereség után minden bizonnyal javítani szeretnének.

Székkutas (13.) – Algyő (1.) – szombat 17.00 (az ősszel: Algyő-Székkutas 2-0)

A forduló egyik kiemelt mérkőzése, és nem feltétlenül azért, mert közel állna egymáshoz a két csapat a tabellán. A szombati nap nagy kérdése, hogy mit játszik az Algyő Székkutason, hiszen amennyiben a címvédő nyerni tudna, akkor nagyon közel kerülne ahhoz, hogy újabb bajnoki címet ünnepelhessen – viszont a Székkutast még megelőzheti a Zsombó, tehát a hazaiaknak is akad tét erre a meccsre. Ha bajnok akar lenni az Algyő, nem hibázhat!

Kiskundorozsma (6.) – Hódmezővásárhelyi FC II. (7.) – szombat 17.00 (az ősszel: HFC II.-Kiskundorozsma 2-0)

A tét a hatodik hely: a két gárda ugyanis éppen egymás mögött áll a tabellán, a győztes pedig nagy lépést tesz majd a felé, hogy beférjen az első hatba az idény végeztével. A Dorozsma az utóbbi hetekben megtorpanni látszik, míg a HFC II. éppen ellenkező utat jár be: legutóbbi öt meccsét megnyerte, és önbizalommal telve és jó formában érkezhet majd Dorozsmára.

Szőreg (10.) – Tiszasziget (2.) – vasárnap 17.00 (az ősszel: Tiszasziget-Szőreg 0-1)

Nem kis meglepetés volt a Szőreg tiszaszigeti győzelme tavaly novemberben: ha most is pontot szerezne a szomszédvártól a Rákóczi, az legalább akkorát szólna, mint legutóbb. Nem csupán azért, mert így minden bizonnyal lemondhatna a bajnoki címről a Tiszasziget, hanem azért is, mert a Szőreg nagyon rossz tavaszt produkált: hét elveszített meccs után azonban legutóbb nyerni tudott az UTC otthonában. A nyomás a Szigeten van, de ezzel együtt az esélyek is Bernát Péter csapata mellett állnak.

Fotó forrása: Kovács Ferenc

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7