Elkezdte a Szent Mihály

Egyelőre távozói akadnak a klubnak.

Hétfőn véget ért a szabadság a Szent Mihály labdarúgóinak: a kerettagok persze nem tétlenkedtek a szünet során sem, hiszen egyéni edzésterv alapján készültek már az elmúlt héten.

Nem volt teljes a keret a hétfői első foglalkozáson, ráadásul többen már nem tagjai a csapatnak a tavalyi keretből. Zimányi Kovács Anikó munkájával nem tudja összeegyeztetni a profi futballt, Vass Noémi hazaköltözött a Vajdaságba, Boros Kinga visszatér a Diósgyőrhöz, és szintén a miskolciaknál folytatja a kapus Schildkraut Fruzsina. A két moldáv légiós, Evghenia Miron és Nadejda Vasilica szerződését nem hosszabbította meg a klub, és szintén távozik Papp Dorina is.

– Az igazolásaink határozhatják meg céljainkat, de az biztos: szeretnénk elkerülni azt, hogy ismét osztályozót kelljen játszanunk, azaz minimum egy helyet szeretnénk előrelépni a tavalyi helyezésünkhöz képest – szögezte le Hódi Mihály, a Szent Mihály edzője. A tréner munkáját a továbbiakban erőnléti edzőként Cseszkó Szilveszter, kapusedzőként Szűcs Marcell, míg másodedzőként továbbra is Nagy Torma Ricsárd segíti.

A tápéi pálya felújításáig Szentmihályon gyakorolnak a lányok, majd a Szent Gellért Fórum elkészültével Szegeden játssza hazai mérkőzéseit a csapat: az augusztus közepén induló bajnokság első pár fordulójában azonban még nem a Tisza-parti városban kell, hogy megrendezze meccseit a csapat. A klubnál abban reménykednek, hogy ez csak egy találkozót érint majd, hiszen a női felnőtt válogatott tétmérkőzései miatt egy kéthetes szünet lesz a bajnokság elején.