Megye I tabella megtekintése

„Elklásszikót” is hoz a megyeegy 28. fordulója

Folytatódik az Algyő és a Tiszasziget csatája.

Zsombó (14.) – SZVSE (3.) – szombat 17.00 (az ősszel: SZVSE-Zsombó 3-2)

Papíron sima vendégsikert ígér a találkozó, de tavasszal láthattuk már, hogy Zsombón a Vasutasok előtt álló két együttes, a Tiszasziget és az Algyő is alaposan megszenvedett. Most a bombaformában lévő SZVSE ellen nagyot szólna a Zsombó pontszerzése, viszont a hazaiaknak szükségük is lenne az újabb egységekre – ráadásul az ősszel sem adták olcsón a bőrüket a SZVSE-stadionban. A vendégek számára még a bajnoki címre való utolsó reményt jelentheti, ha begyűjtenék a három pontot – ellenkező esetben gyakorlatilag végleg kiszállnak az aranyért folytatott harcból.

Hódmezővásárhelyi FC II. (7.) – Székkutas (13.) – szombat 17.00 (az ősszel: Székkutas-HFC II. 0-0)

Kezd erőre kapni a Hódmezővásárhelyi FC II., azonban lehet, hogy egy picit későn érkezett a hajrá a vásárhelyi fiataloktól, akik ugyan előző négy meccsüket egyaránt megnyerték, de a hetedik, pontosabban a hatodik helynél fentebb már bizonyára nem végezhetnek – ellenben hátrafelé még tekintgetniük kell. A Székkutas a maga nemében értékes döntetleneket ért el a Dorozsma és a Bordány ellen, azonban csak úgy tudja maga mögött tartani a Zsombót, ha bemutatna egy bravúrt.

Algyő (1.) – Röszke (5.) – szombat 17.00 (az ősszel: Röszke-Algyő 2-0)

Hosszú idő után futhat ki úgy egy meccsre az Algyő, hogy ismét vele kezdődik a megyei I. osztály tabellája – kérdés, miként hat majd ez a csapattagokra. Az Algyő számára egyszerű a képlet, ha megnyeri a hátralévő három meccsét, akkor biztosan megvédi címét, a maradék három találkozóból pedig éppen ez, a Röszke elleni tűnik papíron a legnehezebbnek – még akkor is, ha Pördi Péter csapata legutóbb némi meglepetésre kikapott odahaza a HFC II.-től, de az ősszel például legyőzte az algyőieket – akiket így a visszavágás is motiválhat a mellett, hogy megőrizzék pozíciójukat az utolsó két fordulóra.

UTC (11.) – Szőreg (10.) – szombat 17.00 (az ősszel: Szőreg-UTC 2-2)

Behúzta a szegedi rangadót a Felső Tisza-parti stadionban az UTC, amely így előzött is a tabellán – és ha szombaton is nyerni tudna, már az első tíz is elérhető céllé válhatna a bajnokság hajrájára. Az utóbbi hetekben pocsék formát mutató Szőreg ellen erre is van is esélye, bár a Rákóczi a legutóbb már javuló formát mutatott, igaz, az Algyő ellen ez nem volt elég a pontszerzésre.

Tiszasziget (2.) – FK Szeged (15.) – szombat 17.00 (az ősszel: FK Szeged-Tiszasziget 0-7)

Utóbbi öt meccséből csak kettőt nyert meg az őszi bajnok, amely így kénytelen volt átadni első helyét az Algyőnek – viszont ha ezt vissza szeretné szerezni, innentől nem hibázhat. Az FK ha nem nyer Tiszaszigeten, már matematikailag sem végezhet az utolsó előttinél előkelőbb pozícióban, és akár nagyon közel kerülhet ahhoz is, hogy utolsóként zárja a bajnokságot – nemes feladat előtt tehát a diszkoszvetősök, de a Tiszasziget bizonyára ki szeretné javítani az elmúlt fordulók botlását, és ki ellen tennék ezt meg, ha nem a sereghajtóval szemben?

Szentesi Kinizsi (8.) – Csongrád (9.) – szombat 17.00 (az ősszel: Csongrád-Szentes 3-0)

A Tisza-menti „Elklásszikó” – ahogy hirdetik a találkozót, és bizony egy hamisíthatatlan szomszédvári derbit is rendeznek szombaton. Méghozzá két közvetlen rivális találkozik egymással, hiszen a két csapat egymás mögött áll a tabellán, és a Szentes már biztos a legjobb nyolc között végezhet, ha legyőzné riválisát – amely viszont négy rosszul sikerült meccs után legutóbb akár három pontot is szerezhetett volna a Tiszasziget ellenében. Ezen a meccsen azonban aligha számít a forma és a múlt, csupán a szív döntheti el, ki örülhet a végén!

Kiskundorozsma (6.) – Bordány (4.) – szombat 17.00 (az ősszel: Bordány-Kiskundorozsma 3-0)

Két döntetlen, de így sem lehetnek elégedettek Dorozsmán, hiszen a csapat még negyedik is lehet – igaz, ehhez nagy lépést éppen most tehetne, ha sikerülne legyőznie a Bordányt. A homokhátiak vezetik a középmezőnyt, a dobogóra már csak matematikai esélyük maradt, viszont ahhoz, hogy tartsák a helyüket, mindenképp szükségük lenne a három pontra – csakhogy a Dorozsma nem kapott ki öt mérkőzés óta, és tavasszal is csupán egyszer, a SZVSE ellen zárt pont nélkül, tehát közel sem egyszerű két vállra fektetni ezt a Dorozsmát!

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7