Megye I tabella megtekintése

Érdekes meccseket tartogat a megyeegy 22. fordulója

Ismét pénteken kezdődik a megyei I. osztály hétvégéje – íme a csfoci.hu prognózisa a 22. fordulóról.

Péntek 19.00 FK Szeged – Algyő (az ősszel: Algyő-FK Szeged 4-0)

Továbbra is várni kell az FK győzelmére, amely hiába vezetett 2-0-ra is Szentesen, végül pont nélkül térhetett haza a Kurca-partjáról. A diszkoszvetősök sikere október 28-a óta várat magára, ám egy sikerrel így is rögtön felzárkózhatnának az előttük álló együttesekre – mindez persze a meglepetés kategóriájába tartozna, hiszen péntek este a bajnokság legjobb formájában lévő gárda, az Algyő érkezik a Molnár Zsozsi lelátó előtti pályára. Takács Zoltán együttese roppant fontos meccset nyert meg legutóbb a Csongrád ellen, és ha péntek este is nyerni tud a Felső Tisza-parton, időszakosan a tabella élére is ugorhat. A találkozóról a csfoci.hu élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik!

Szombat 16.30 UTC – Tiszasziget (az ősszel: Tiszasziget-UTC 2-0)

Először léphet pályára idén a Kertész utcában az UTC, miután az eddigi hazai meccseit vagy elhalasztották, vagy más helyszínen játszották. Nem lesz könnyű „debütálás” Pálfy Zoltán együttese számára, hiszen a jelenlegi harmadik Tiszasziget érkezik Újszegedre, és bizonyára nem fognak unatkozni majd a nézők, hiszen az UTC eddigi minden tavaszi mérkőzésén lőtt gólt – a probléma inkább a védekezéssel van, hiszen legalább hármat mind a négy meccsén kapott a gárda. Ha meg tudja szilárdítani védekezését az UTC, akkor nehézséget is okozhat a Tiszaszigetnek – ellenkező esetben azonban a remek támadó potenciállal rendelkező vendégek elvihetik a három pontot. Bernát Péter együttese ráadásul külön motivált is lehet, hiszen egy hete fontos meccset vesztett el a Bordány ellen, ezzel pedig nagy lehetőséget hagyott ki, hiszen ha nyert volna, két pontra zárkózhatott volna a Csongrád mögé – így viszont hátrafele is tekintgetnie kell.

Szombat 16.30 SZVSE – HFC II. (az ősszel: HFC II.-SZVSE 3-3)

Meglepetésre megbotlott a SZVSE a múlt vasárnap Sándorfalván, innentől viszont a Vasutasoknak aligha fér bele több botlás, ha szeretnék elérni céljaikat. Nem ígérkezik könnyű 90 percnek a szombati sem, hiszen azt a vásárhelyi fiatal csapatot fogadják Major László tanítványai, akik mind a négy tavaszi mérkőzésüket megnyerték, ennek köszönhetően pedig beszálltak a dobogóért vívott harcba. Az ősszel hatgólos döntetlent játszottak a felek – most is hasonlóan gólgazdag meccs előtt állhatunk, amelyen a vesztes nagyon fog szomorkodni. A találkozóról élő, szöveges közvetítés formájában jelentkezik a csfoci.hu!

Szombat 16.30 Csongrád – Sándorfalva (az ősszel: Sándorfalva-Csongrád 0-4)

Másodjára kapott ki a listavezető a múlt héten, azonban maradt a tabella élén az őszi bajnok. Most olyan mérkőzés előtt áll, amelyet muszáj megnyernie, még ha a Sándorfalva fel is hívta magára a figyelmet a múlt heti, SZVSE elleni bravúrjával – ezen a meccsen nem hibázhat Paksi Péter gárdája. A Sándorfalva nyugodtan, tét nélkül játszhat – az pedig nagyot szólna, ha egy hét alatt két bajnokesélyest is elkapna!

Szombat 16.30 Zsombó – Szentes (az ősszel: Szentes-Zsombó 2-2)

Komoly vereségbe szaladt bele a Zsombó az elmúlt héten, hiszen Szőke Péter mesternégyesével 5-2-re győzte le a Dorozsma az újoncot. Bizonyos szempontból kulcsmeccs is lehet ez a két együttes között, hiszen bár 10 pont választja el őket a tabellán, de ha a Zsombó nyerni tudna, még reménykedhetne, hogy befogja ellenfelét, ha viszont a Kurca-partiak elviszik a három pontot Zsombóról, már aligha kell attól tartaniuk, hogy a hátsó régió megelőzi őket. Kérdéses lesz, hogyan kezd majd a Szentes, mert az aligha fér bele még egyszer, hogy kétgólos előnyt adjon ellenfelének, mint ahogy tette azt az FK Szeged ellen!

Szombat 16.30 Ásotthalom – Kiskundorozsma (az ősszel: Kiskundorozsma-Ásotthalom 2-2)

Két hetet pihenhetett, így rendezhette sorait a bajnokság hajrája előtt az Ásotthalom, hiszen a múlt héten szabadnapját töltötte a homokháti együttes. Hazai környezetben idén még nem nyert meccset az Ásotthalom, most viszont nincs más választása, amennyiben tartani akarja a lépést a riválisokkal: a Dorozsma viszont abszolút tét nélkül futballozhat, hiszen a kiesés réme aligha fogja fenyegetni a gárdát, ugyanakkor ha nyerni tuda Ásotthalmon, még akár az előtte lévő csapatokra is veszélyt jelenthetne Szabó Zsolt együttese.

Vasárnap 16.30 Bordány – Deszk (az ősszel: Deszk-Bordány 3-2)

Több mint fél év, egészen pontosan 195 nap után újra hazai pályán játszhat bajnokit a Bordány – a visszatérés bizonyára „doppingolni” fogja Hódi Mihály tanítványait, akik egy hete rangadót nyertek a Tiszasziget ellen. Ennek köszönhetően lőtávolba került a dobogó, amit ha el akar érni az együttes, akkor az ilyen meccset, mint a Deszk ellen, meg kell nyernie – a vendégek egyre reménytelenebb helyzetbe kerülnek, így nincs más választásuk, mint ellenféltől függetlenül a győzelemre törekedni.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7