Főképp idegenben ment a megyeieknek

A profi osztályokban pályára lépő Csongrád megyei labdarúgók leginkább idegenbeli győzelmeknek örülhettek.

Debrecenben végül Zsótér Donát örülhetett, hiszen az Újpest nyerni tudott a hajdúságiaknál: a kisteleki középpályás egy félidőt kapott a lila-fehéreknél, miközben Sós Bence 86 percet tölthetett a Debrecenben.

A rossz szériáját a Kispest ellen megtörő Vasasban kezdőként játszott Ádám Martin, aki gólpasszt jegyzett a Vasas vezető találata előtt, majd a 45. percben sárga lapot kapott – végül a 90. percben lecserélték. Az angyalföldieknél Laczkó Zsolt a kispadon ülte végig a meccset, míg Szivacski Donát ezúttal sem volt ott a keretben.

Ádám Martin gólpassza

A Balmazújvárost 5-0-ra kiütő Ferencvárosban sem volt keretben Batik Bence, míg a Videotontól 4-1-s vereséget szenvedett Diósgyőrben a kispadon volt Forgács Dávid.

Ami az NB II-t illeti, Búrány Zoltán egy bő negyed órát kapott a Sopronban győztes Vácban (2-1), míg a Vágó Attila-Huszárik Zsolt duó nem lehetett boldog a Békéscsaba elleni meccs után, hiszen 1-0-ra nyertek a viharsarkiak (Vágó végig játszott, Huszárik a kispadon ült), a csabaiaknál végigjátszotta a meccset Szélpál Norbert. Nem lehetett ott az ETO-ban a sérülésével küzdő Völgyi Dániel, csapata 3-0-ra verte a Ceglédet, Orovecz Ádám pedig 63 percet játszott a Kazincbarcikában, és bár 1-0-s előnynél cserélték le, végül 4-1-re kikaptak.