Gajdacsi három gólja négy pontot jelentett

Veretlenül zárta a megyei válogatottak regionális tornájának második napját a Csongrád megyei válogatott, és végül harmadikként zárt.

A szombaton elért egy pont után hamar eldőlt, hogy a továbbjutásról le kell mondania Major László együttesének, ugyanis Bács megye legjobbjai a vasárnapi nyitómeccsen legyőzték Békés megyét, így már biztossá vált, hog a szomszédos megye csapatát nem tudják megelőzni Czirják Tamásék.

A nap nyitómeccsén Gajdacsi Mátyás duplájával megnyugtató előnybe került a csapat Jász-Nagykun-Szolnok ellen, erre pedig Szabadi Norbert még a pontot is feltette a második játékrészben, így magabiztos sikerrel kezdte a vasárnapot a csapat.

A házigazda Békés elleni utolsó meccs már tét nélkül zajlott, hiszen ekkora eldőlt, egyik csapatnak sincs esélye a továbbjutásra. A szombati nappal ellentétben ezúttal a hátrány utáni egyenlítés pontot ért, ismét a bordányi támadó talált be, így az öt csongrádi gólból hármat vállalt magára – a csapat pedig harmadikként végzett a tornán. A pécsi döntőbe a veretlenül zárt Bács megye jutott.

Megyei válogatott Dél-alföldi Regionális Tornája

Békés–Csongrád 1–1 (1–0)
Vezeti: Sveda Marcell.
Békés: Kasik – Lugasi, Ruzsa Sz., Dajcs, Komódi – Gazsi, Krajcs, Szlovák – Kovács Gy., Popovics, Vass (Wéber). Edző: Bíró Róbert.
Csongrád: Oroszi – Budai, Csamangó, Baka, Gajdacsi – Nagypál, Csanádi, Mocsári, Szabadi – Hatvani, Varga K.
Edző: Major László.
Gól: Lugasi (13′), ill. Gajdacsi (47′).

Csongrád – Jász-Nagykun-Szolnok 3-0 (2-0)
Csongrád: Oroszi – Budai, Nagypál, Mészáros Z. (Csanádi I. – a szünetben), Hatvani (Csamangó – a szünetben), Kis L. (Mocsári – a szünetben), Baka, Mihálffy, Szabadi, Major, Gajdacsi.
Jász-Nagykun-Szolnok: Papp T. – Veréb V., Veréb D., Sári, Kiss Zs., Hájos (Héder A, 36′), Héder R. (Erdősi, 36′), Viczián, Varga M., Pongrácz, Gusztafik. Edző:

A végeredmény:

1. Bács-Kiskun 10 pont (9–5)
2. Békés 5 (6–4)
3. Csongrád 5 (5–3)
4. Jász-Nagykun-Szolnok–Bács-Kiskun 3 (4–11)
5. Pest 3 (3–4).

Fotó forrása: Nagy Marcell / BMS Extra