Gólpasszal segítette a válogatottat Szélpál Nóra

Az elitkörre készülő magyar női U17-es válogatottban gólpasszt adott a St. Mihály csatára.

Felkészülési mérkőzést játszott Ausztria ellen a magyar női U17-es labdarúgó-válogatott, amely a március 23-án kezdődő Európa-bajnoki selejtező elitkörére készül.

A tervek szerint a héten már játszott volna a sógorokkal a csapat, ám az időjárás mindezt meghiúsította: a csütörtöki találkozó 1-1-s döntetlent hozott, amelyen a magyar gólnak tevékeny részese volt Szélpál Nóra: mint az MLSZ beszámolója fogalmaz, a St. Mihály csatára a 69. percben remekül ugratta ki Czellér Dorottyát, aki a kimozduló kapus fölött a kapuba emelt.

A válogatott jövő héten a lengyelekkel játszik két felkészülési mérkőzést, majd március 23-án megkezdi szereplését az Eb-elitkörben.

Magyarország-Ausztria 1-1 (0-1)

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Buzás Kata (Stefán Bernadett, 41.), Pusztai Sára (Papp Luca, 77.) – Szélpál Nóra (Erdész Fanni, 77.), Vachter Fanni (Bódai Viktória, 41.), Czellér Dorottya – Nagy Vanessza (Kovács Eszter, 41.)

Magyar gólszerző: Czellér az 59. percben

– Nagy iramú, kemény mérkőzést játszottunk egy erős, harcos osztrák csapat ellen. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de így is jár a gratuláció a lányoknak, mert nagyot küzdöttek, jó teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen – mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

 Nagy iramú, kemény mérkőzést játszottunk egy erős, harcos osztrák csapat ellen. A helyzetek alapján nyerhettünk volna, de így is jár a gratuláció a lányoknak, mert nagyot küzdöttek, jó teljesítményt nyújtottak a mérkőzésen – mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

Fotó forrása: mlsz.hu