Győzelemmel debütált Szabics az osztrákoknál

Lejátszotta első mérkőzését az új stábbal felálló Ausztria válogatottja: a szegedi Szabics Imre másodedzőként győzelemnek örülhetett Uruguay ellen.

Ausztria válogatottja sem lesz ott a jövő évi világbajnokságon: a selejtezősorozat végeztével új szövetségi kapitányt jelöltek ki a sógorok. A választás Franco Fodára, a Sturm Graz edzőjére esett, aki hasonlóan a klubcsapata esetében, a válogatottnál is számít pályaedzőjére, Szabics Imrére.

A pályafutását Szegeden kezdő Szabics győzelemmel debütált a kispadon, miután Ausztria 2-1-re legyőzte Uruguay-t. A szakember a meccs után az Index-nek nyilatkozva elmondta, nem volt vihar a csapat átvételekor, a nem könnyű jellemmel bíró Marko Arnautovic pedig a nyakába ugrott a meccset követően. „Nem alakult rosszul az este, a tekintélyünknek, a hitelességünknek nagyon jót tett ez a siker. Örülök, hogy itt vagyok, nem kell ezt túlgondolni. Büszke vagyok, hogy itt lehetek, és csak azt tudom tanácsolni, hogy mások is örüljenek. Osztozzanak a büszkeségemben, mert egy külföldinek sohasem könnyű az érvényesülése. Óriási dolog ez a magyar futballnak. Így alakult, még nem jött el az ideje az újbóli hazai szerepvállalásomnak. Tele vagyok pozitív energiával, ez nagyon fontos a mai futballban. Elégedett vagyok, de nem megelégedett. Mindennap tanulok itt. Egyszer még lehet, hogy hasznot hoz az én tapasztalatom a magyar futballnak. Majd egyszer.” – fogalmazott Szabics Imre.