Győzelemmel folytatták a mórahalmi hölgyek

Magabiztos siker Jánoshalmán.

A kezdőrúgás után 10 másodperccel máris szabadrúgásból veszélyeztettünk, miután Zámbó Csilla cipőjét taposták le a lábáról a támadó harmadunk közepén. Elég gyorsan átvettük az irányítást, fegyelmezett, visszazárt védekezésből építkeztünk, legtöbb támadásunkat kapura lövéssel tudtuk befejezni – számol be a meccsről a csapat Facebook-oldala.

Az első gólunk azonban egy partizánakcióból született, István Klaudia támadta le ellenfelét az alapvonal közelében, és a megszerzett labdával egyből a kaput vette célba, középen érkező társaira fittyet hányva, éles szögből a kapus lábai között megszerezte vezető találatunkat! Hát ki tudná ilyenkor megdorgálni? Még csak a 15. percben jártunk, nem tűnt idegesnek a játékunk, de egy megfelelően időzített gól minden csapatnak jól jön.

A nyugodt, helyenként tetszetős játéknak a 32. percben lett meg az eredménye, jobb oldalról indult a támadás, és szépen, lábról lábra járta a labda, toltuk balra a játék súlypontját, míg Horváth Imola ki nem ugratta a védők mögül érkező István Klaudiát, aki már jóval nagyobb szögből sem hibázott, és kettőre növelte előnyünket.

A mesterhármasra is sansza volt István Diának, illetve csak lett volna, ha Zemencsik Kitti egy átemelési kísérlet helyett inkább a passzt választja. Ha sikerül, tapsvihar, így azonban ez csak egy rossz döntésként került feljegyzésre.

Kétgólos előnnyel szünetre vonulni állítólag veszélyes dolog, de nem ültünk rá az eredményre, a félidő utolsó percében Huszár Alexandra szelídített meg egy gyertyából érkező labdát az alapvonalnál, amit okosan visszagurított az érkező Zámbó Csillának, de megelőzte védője, és a saját kapujába lőtt védhetetlenül. A játékvezető is értékelhette Huszár Szandi megmozdulását, hiszen hivatalosan neki könyvelték a találatot. Értékeltük mi is!

Egy csüggedt, hitevesztett Arany Bácskával találkoztunk a második félidőben, többnyire előreívelt labdákkal kísérleteztek, amelyeket könnyedén hatástalanítottak védőink. Talán egyszer álltak igazán közel a szépítéshez, amikor egy oldalról érkező beadást még Horváth Klaudia ki tudott ütni nagy vetődéssel az érkező csatár elől.

Mindenkinek jutott játéklehetőség cseréink közül is, és jószerivel akkor kerültünk helyzetbe, amikor csak akartunk. Akartunk, csak a koncentráció nem volt már az igazi, így esett meg, hogy az üresen tátongó kapuba sem sikerült szemből betalálni, vagy nagy önzetlenség közepette a lesen ácsorgó társat szolgáltuk ki labdával.

Hogy ne maradjunk gól nélkül a második félidőben sem, arról egy balszárnyról indított akció gondoskodott. Sashalmi Erika futtatta egy jó labdával Zemencsik Kittit a vonal mellett, aki ballal középre passzolt, a mélyre sikeredett beadást a kapus felszedni készült, de a nyirkos talaj megtréfálta, kicsúszott kezéből a labda pont a támadást végig kísérő Ilia Ildikó elé, aki higgadtan a kapuba belsőzött beállítva a végeredményt.

Arany Bácska – MTSE: 0-4 (0-3)

Gólszerzők: István Klaudia (15., 32.), Huszár Alexandra (40.), Ilia Ildikó (70’)

Fotó forrása: Mórahalmi női focicsapat / Facebook