Gyulán rendezte összetartását a Délvidéki Magyar Labdarúgó válogatott

Egynapos összetartáson vettek részt a délvidéki magyar labdarúgók: a csapat a jövő évi II. Magyar Örökség kupára készül.

A Szeged 2011 jóvoltából ingyen használhatta a gyulai Grosics Akadémia létesítményét és pályáit a pénteken tartott összetartáson a Délvidéki Magyar Labdarúgó válogatott, míg az MLSZ Csongrád megyei igazgatósága egy ebéddel járult hozzá a naphoz.

Mint azt a csfoci.hu-nak Apró Attila, a válogatott szelektora elmondta, A Délvidéki Válogatott decemberi összetartása elsősorban a taktikai gyakorlásról szólt, valamint folytatódott a 2015 nyara óta tartó közösségépítés. – A helyszínválasztás is ezzel összhangban történt, hiszen a Grosics Akadémia létesítményei kiválóan szolgálták a célt, hiszen nem voltunk kiszolgáltatva az időjárásnak. Ezúton is köszönjük az Akadémia vezetésének a segítséget, valamint az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának a közbenjárást és a támogatást. A játékosok délelőtt 10 óráig futottak be a szélrózsa minden irányából, megtekintették a létesítményt, majd részt vettek egy csapatértekezleten. Az első edzés 11 órától vette kezdetét a fedett műfüves pályán, amikor kimetszett mozaikokat gyakoroltak a játékosok, többnyire ellenfél nélkül, hogy rögzüljenek a feladatköreikhez tartozó mozgásminták. A gyulai Tölgyfa Étteremben ebédelt a csapat, majd egy közös séta következett a Gyulai Várhoz. A második edzés gyakorlatilag 11:11 elleni játék volt, melyet a 22-es keretből kialakított két csapat taktikai értekezlete előzött meg. Az egyik csapatot Teslic Igor kollégám, a másikat pedig én készítettem fel az egymás közti játékra, eltérő mérkőzéstaktikával. Bagdi Feca a kapusokkal dolgozott, még Ferenczi Attila videóra rögzítette a játékot, Apró Dénes pedig a felszerelést és az edzéseszközöket kezelte, Cs. Tóth Zoltán pedig a szervezési, valamint diplomáciai teendőket vállata – fogalmazott Apró Attila.

Hozzátette, 2018-as célversenyük a II. Magyar Örökség kupa lesz, ami előtt nem valószínű, hogy sok alkalmuk adódna a közös gyakorlásra, így csak közvetlenül a torna előtt jön össze a keret egy finomhangolásra. – A pénteki összetartással már több mint 60 játékos gyakorolta az alapjátékunkat legalább egyszer. így próbáljuk kompenzálni azt a problémát, hogy a közeljövőben nincs esélye egy állandó csapat kialakításának, törekszünk arra, hogy a játékszervezési elveket egy visonylag bő keret ismerje meg.

A csapatnál figyelembe vették azt a törekvést, hogy a következő évtől 4 felnőtt játékos és hét, 23 év alatti lehet a pályán a válogatottakban. – Nem rossz törekvés, hiszen a nem szuverén államok szelekcióinak legfőbb szakmai célja, hogy azoknak a játékosoknak biztosítson terepet, akik a nemzeti válogatottak szempontjából is potenciált jelentenek. Ezen a gyakorláson 10 Szerbiában, 11 Magyarországon, 1 Németországban és 1 Ausztriában játszó játékos vett részt. Ebből 11 még az U23-as korosztályhoz tartozik. Velünk volt Takács Tomi is, akit a sérülésveszély miatt nem foglalkoztattunk, mert a formája alapján hiszünk abban, hogy a közeljövőben dimenziót válthat és már nem a Délvidéki, hanem a Nemzeti válogatottal kell készülnie, de közösségre gyakorolt hatása miatt rendkívül fontos a jelenléte a hozzá hasonló példaképeknek… – fejtette ki Apró Attila.

A Délvidéki válogatott kerete:
Lackó Attila (Komlói Bányász), Csanádi Dániel (Szegedi VSE), Domonkos Gábor (FK Potisje), Hajnal Andor (FK Jedintsvo Péterréve), Barta Ottó (Tamási), Kaszás Krisztián (Tamási), Vastag Richárd (UTE U19), Mezei Olivér (Hódmezővásárhelyi FC), Pócs Tamás (Mórahalom VSE), Manojlovic Martin (UTE U19), Búza Attila (FK Horgos 1911), Paska Balázs (Brauweiler), Stanojev Dániel (FK Jedintsvo Péterréve), Boros Csongor (TSC Topolya), Majoros Péter (TSC Topolya), Zsemberi Igor (Bajsa), Latyák Arisztid (Bajsa), Takács Tamás (Debrecen), Borsos Márk (FK Tisza Adorján), Sárközi Krisztián (ADK Ada), Lajkó Csanád (Grosics Akadémia Gyula U19), Mészáros Dominik (ASV Vösendorf), Pintér Dániel (FTC U17).