Hatot kapott a Fraditól a Szent Mihály

A listavezető zöld-fehérek vendége volt nagypénteken a Szent Mihály. A papírforma érvényesült, ám szépen helytállt a szegedi gárda.

JET-SOL Liga Női NB I. 18. forduló
Ferencvárosi TC – Szent Mihály 6-0 (3-0)
Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont. Vezette: Sipos Katalin, Révész Csilla, Péntek Zsuzsanna
Ferencvárosi TC: Samu, Rőhberg (Csigi 71.), Alksic, Nagy V., Fenyvesi, Pusztai, Kocsán (Diószegi 71.), Szabó, Zlidnis, Nku, Poljak
(Fogl 71.). Vezetődedző: Dörnyei Balázs
Szent Mihály: Jankulár, Miron (Temesváry 45.), Vass, Boros, Koprena, Bartalis, Lipták (Görög 67.), Sweatmann, Horváth (Savanya 59.), Micic,
Török. Vezetőedző: Hódi Mihály
Gól: Poljak ’15.,’55., Szabó ’25., Kocsán ’27, Nku ’52., Csigi ’81.

Első félidőben bátortalanul játszott a Szent Mihály, ám az előző fordulóbeli lélektelen játék közelében sem volt a gárda. Küzdött hajtott a szegedi csapat. A listavezető ellen felvették a ritmust, nem volt sok szabálytalanság. A Fradi sorra alakította ki gólhelyzeteit, a szegediek hősiesen védekeztek, sőt helyzetük is volt. Az első félidőben hármat rámoltak be a zöld-fehérek Jankulár hálójába. A Szent Mihály kapusa a kapott gólok ellenére jól védett, ziccert is fogott. A második játékrészben bátrabban védekeztek a szegediek, bár helyzetüket nem sikerült gólra váltani. A bajnokság listavezetője a második félidőben is három gólt rúgott, így 6-0-ra hozta a meccset.
A mérkőzés érdekessége, hogy bemutatkozott az NB I-ben a 15 éves Savanya Csilla, akit az 59. percben küldött pályára Hódi Mihály.


Hódi Mihály: A lányok sokat dolgoztak, kitettek magukért, helyzetünk is volt. A Ferencvárostól nem szégyen hatot kapni, a vereség ellenére a mutatott játékkal elégedett vagyok.

Fotó forrása: Gémes Sándor