Hétvégi edzőmeccsprogram

Egyre többen gyakorolnak.

Kétszer hatvan perces meccset játszott a Makó az NB II.-es újonccal. A Kecskemét korán vezetést szerzett, végül öt gólig jutott, a Makó számára viszont hasznos 120 pályán töltött percet jelentett ez a meccs.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Hódmezővásárhelyi FC is kétszer lép pályára szombaton. A szegediek a megyeegyes Tiszaszigetet fogadták délelőtt, és ugyan nem a teljes NB II.-es kerettel léptek pályára, az egy cserével érkező vendégekkel szemben magabiztosan nyertek.

A vásárhelyiek délelőtt az NB III. újoncával, a Békéscsaba II. ellen gyakoroltak, és főleg a fiatalok kaptak szerepet, a csabaiak 3–0-ra nyertek.

Több hiányzóval érkezett az SZVSE Jánoshalmára, ahol a hazaiak pillanatok alatt 2–0-ás előnyre tettek szert, de a cserékkel rendezte a sorokat a szegedi csapat. Előbb Kelemen Balázs harcolt ki egy tizenegyest, amit Fülöp értékesített, majd egy szép akció végén Kelemen Viktor egyenlített. A folytatásban már a Tisza-partiak akarata érvényesült, tíz perccel a vége előtt pedig Virág Zalán megszerezte az SZVSE győztes gólját is.

A Szentest megszórták Szarvason, igaz, a Kurca-partiak főleg a megyehármas csapat és az ifjúsági együttes játékosaiból álló vegyes gárdával állt fel. A Bordány legyőzte a Balástyát.

Este ismét pályán volt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Hódmezővásárhelyi FC is, ám ezúttal egymás ellen játszottak a Szent Gellért Fórumban. Az első 45 perc nem hozott gólt, ezt követően pedig bár előnybe kerültek a szegediek, a nem tudták növelni előnyüket, amit a HFC használt ki, és gyorsan fordított. Sőt, a végjátékban egy büntetőt is értékesítettek a vásárhelyiek, így 3–1-re nyertek Szegeden.

Döntetlent játszott a megyeegy újonca, a Makó II. az UTC-vel a Kiszomboron megrendezett meccsen.

Vasárnap a Mórahalom legyőzte a Kiskunhalast, miután mindkét félidőben betalált: a mórahalmiak előtt több nagy lehetőség is adódott, ezek közül kettőt sikerült kihasználniuk.

A Csengele kilencet lőtt az Újszentivánnak.

Szombat:

9.30
Kecskemét–Makó 5–0 (3–0)

10.00
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Tiszasziget 4–0
Gól: Vári, Kóródi, Farkas A., Dobos Á. (11-esből).

Hódmezővásárhelyi FC–Békéscsaba 1912 Előre II. 0–3 (0-1)

OMTK-ULE–Deszk 2-1 (2-1)
Deszki gól: Grósz M.

Szarvas–Szentesi Kinizsi 8–2 (6–0)
Szentesi gól: Mátéfi, Bertus.

Jánoshalma–SZVSE 2–3 (2-0)
Szegedi gól: Fülöp T., Kelemen V., Virág Z.

Bordány–Balástya 2–1
Gól: Nagy G., Révész, ill. Fekete K.

18.00
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Hódmezővásárhelyi FC 1–3
Gól: Gajdos, ill. Orosz M. (11-esből), Hegedűs M. (2).

Makó II.–UTC 2–2 (1–1)
Gól: Bartucz M. (2), ill. Dongó D., Pusztai B.

Vasárnap

Mórahalom–Kiskunhalas 2–0 (1–0)
Gól: Kis L., Tóth M.

17.30 Csengele–Újszentiván 9–1 (6–0)
Gól: Novák B. (2), Dorogi A. (2), Pekurár B. (2), Barta M., Tóth Szi., Mindák J.