Két megyei kapott szerepet a Montenegrót legyőző U16-os válogatottban

A magyar U16-os válogatott felkészülési mérkőzésen Montenegró ellen nyert.

A Preisinger Sándor vezette U16-os válogatott e heti összetartása során két felkészülési mérkőzést játszik Montenegró fiataljaival. A keddi, első összecsapáson a magyar válogatott végig jelentős mezőnyfölényben játszott, de az első félidőben nem tudott előnyt szerezni. – írja az mlsz.hu.

A csapatban két megyei labdarúgó kapott szerepet: a kapuban a Vásárhelyről indult Vaits Marcell állt, míg a SZEAC-ból a nyáron a Kispesthez szerződött Csányi Ádám is végigjátszotta a találkozót.

A 0-0-ás állás egészen a 60. percig megmaradt, ekkor Lászlót buktatta az egyik montenegrói védő a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Major Sámuel váltotta gólra. A 63. percben a magyar csapat szinte lemásolta a korábbi akcióját. Megint Lászlót rántották le a büntetőterületen, és megint Major állt a labda mögé, aki ezúttal sem hibázott. A 66. percben Montenegró is tizenegyeshez jutott, miután Vukovicsot nem tudta megállítani a magyar védelem. A büntetőt a csapatkapitány Gasevic váltotta gólra, beállítva a 2-1-es végeredmény.

Magyarország-Montenegró 2-1 (0-0)
Magyarország: Vaits Marcell – Godányi Dominik, Balogh Botond, Pereira Américo, Csányi Ádám – Major Sámuel, Ominger Gergő (Kata Mihály, 67.) – Mester Csaba, Németh András (Burzi Alex, 54.), László Dávid – Szalay Szabolcs (Molnár Rajmund, 67.)
Magyar gólszerző: Major 59., 62. (mindkettő 11-esből), ill. Gasevic 66.

Küzdelmes mérkőzés volt, amelyen mi alkalmazkodtunk jobban a kissé nehéz talajú pályához. Az első félidőben kicsit még akadozott a játékunk, a másodikban viszont már sikerült megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amiket megbeszéltünk. Labdabirtoklásban végig jelentős fölényben futballoztunk, a párharcokat is jó hatékonysággal vívtuk meg, és a kialakított helyzetek alapján is megérdemeltük a győzelmet – mondta a mérkőzést követően Preisinger Sándor szövetségi edző.

Fotó forrása: mlsz.hu