NB III tabella megtekintése

Ki kapja el a rajtot a megyei rangadón?

Egy megyei rangadó elmaradt a múlt hétről, vasárnap viszont jön a következő: a Mórahalom látogat Hódmezővásárhelyre.

Nehéz helyzetből várhatja a Csongrád megyei NB III-as csapatok többsége a tavaszi rajtot: vasárnap a 14. helyen álló Hódmezővásárhelyi FC fogadja az előtte álló, de ugyanannyi pontot (11) gyűjtő Mórahalmot a 18. fordulóban. A két csapat őszi mérkőzését simán nyerte a Mórahalom (3-0) – most viszont kérdés, mennyire nyomja majd rá a meccsre a tét a bélyegét, hiszen amelyik együttes pont nélkül marad vasárnap, annak sorsa tovább nehezedik – igaz, még rengeteg meccs van a bajnokságból, hiszen csak most kezdődik!

A két csapat rendre komoly presztízscsatát vív egymással – ez alól várhatóan a vasárnapi meccs sem lesz kivétel. Mindkét együttesnél akadtak változások a télen, azonban a hosszúra nyúlt felkészülési időszak alatt volt lehetőség a gyakorlásra: a rajton viszont rögtön jó teljesítményre lesz szükség a felektől!

Sűrű vásárhelyi hetek

Miután a Makó elleni rajt elmaradt, a HFC-re egy másik megyei rivális, a Mórahalom vár vasárnap: ráadásul a pótlásra sem kell sokat várni, hiszen a Maros-partján március 14-én, szerdán pályára lép Szűcs Róbert együttese, így pár nap alatt két megyei ellenfelétől vehet el fontos pontokat a HFC – nem mellesleg önmagát is kényelmesebb helyzetbe lavírozhatja rövid idő alatt.

– A mostani keretet mind egyénileg, mind csapat téren erősnek tartom. Egy összetartó társaság a pályán és a pályán kívül is. Igen, vannak, akiket régebből ismerek, akikkel már focizhattam együtt és vannak újak is, akiket igyekszem megismerni minél jobban. Jót tett szerintem, tudtunk még finomítani, gyakorolni és helyre tenni a dolgokat, ami sokat jelenthet majd tavasszal – mondta a hfc1912.hu-nak a HFC-hez visszatérő támadó, Rácz Dezső arról, hogy mit jelentett a múlt heti halasztás a csapat számára.

Arról is beszélt, hogy bár egy hét alatt három meccs vár rájuk, de január óta ezt az időszakot várták – a vasárnapi mérkőzésen pedig csakis a három pontot várja, ezért fognak küzdeni csapatával.

Motivált Mórahalom

Nem volt eseménytelen a tél a Mórahalom VSE esetében, hiszen a homokhátiak a tavaszi rajt előtt három rutinos játékostól, Magyar Györgytől, Halász Krisztiántól és Puskás Csabától is megváltak – miközben Salgótarjánból három futballista, Banjac Nikola, Zsivóczky-Pandel Péter és Bogáti Péter érkezett a mórahalmiakhoz. A felkészülés során Vojnics-Zelics Sasa együttese hazai pályán nem szenvedett vereséget – most viszont idegenben kellene majd pontokat szereznie, amelyre a bajnokság során még nem volt példa.

– A felkészülésünk úgy gondolom, hogy jól sikerült, hiszem mindenki kivétel nélkül becsületesen végig csinálta. Hosszú volt a felkészülési időszak, ami nem jelentett problémát, hiszen így még jobban fel tudtunk készülni minden téren a bajnokság kezdetére. Heti hat edzésünk volt, amelyek szakmailag kíválóan voltak felépítve. A barátságos mérkőzések előtt is úgy mentünk fel a pályára, mint ha az életünkért küzdenénk. Mindenki minden edzésen és mérkőzésen a maximumot nyújtotta,nyújtja és ez meg is látszik a csapat teljesítményén. Örömmel látom azt, hogy egymást tudjuk hajtani, ösztönözni és, ami a legfontosabb, hogy egy célért tudunk küzdeni – mondta a csfoci.hu-nak Zsoldos Ákos, a Mórahalom játékosa.

Kérdésünkre kitért rá, az elmaradt első forduló nem befolyásolta a munkájukat – a középpályás szerint attól pedig, hogy idegenben még nem tudtak nyerni idén, még motiváltabbá válnak. – Tavaly sikerült otthon tartanunk a három pontot! A most hétvégi mérkőzés más lesz mint a tavalyi, de mi azért utazunk Vásárhelyre, hogy elhozzuk mindhárom pontot! Egy cél lebeg előttünk, az pedig a győzelem! Éhesebbek vagyunk a sikerre, mint valaha! – tette hozzá.

Fotó forrása: delmagyar.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.ESMTK57
7.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.DUNAÚJVÁROS47
14.SZEKSZÁRDI UFC47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14