Kikaptak a finnektől az U16-os magyar lányok

Mindkét szegedi lány pályára lépett.

3-0-s vereséget szenvedett a magyar U16-os leány válogatott a finnektől az UEFA fejlesztési tornáján: a magyar csapatban kezdőként játszott Török Lilla, míg a szintén a St. Mihályt erősítő Mocsári Nikolett a 60. percben csereként állt be.

Az első félidő teljesen kiegyenlített játékot hozott, nagyobb helyzetek egyik oldalon sem alakultak ki, kisebb lehetőségeket elsősorban a magyar csapat alakított ki. A második játékrészben sem változott sokat a játék képe, egészen a hajráig, bő tíz perccel a meccs vége előtt a finnek megszerezték a vezetést, majd kihasználva, hogy a mieink érezhetően elfáradtak, emellett több kockázatot is kellett vállalnunk, további két gólt szereztek, így végül 3-0-ra megnyerték a találkozót.

Finnország-Magyarország 3-0 (0-0)
Magyarország: Halla Petra – Buzás Kata, Fördős Beatrix (Pápai Emőke, 41.), Ott Eszter (Stefán Bernadett, 55.), Katona Vanda (Székely Zsuzsanna, 41.)- Czellér Dorottya (Mocsári Nikolett, 60.), Ploner Szandra, Róth Rebeka – Török Lilla, Nagy Vanessza (Papp Luca, 41.), Csizmadia Zsófia

A mérkőzés nagy részében nem volt gond a játékunkkal, egyáltalán nem kerekedtek fölénk a hazaiak, sőt, mi dolgoztunk ki több lehetőséget. A 70. perc környékére elfáradt a csapat, a hajrában nem tudtunk plusz erőt mozgósítani, a finnek pedig ezt kihasználva megnyerték a mérkőzést. Figyelni kellett arra is, hogy betartsuk a torna szabályait, ezért nem lehetett minden kulcsemberünk végig a pályán, és az is látszott, hogy a játékosaink erőnlétben nem tudják felvenni a versenyt a hazaiakkal – mondta a mérkőzést követően Schumi Dorottya az mlsz.hu-n.

Fotó forrása: mlsz.hu