Komáromban szerepeltek a móravárosi fiatalok

A klub U9-es csapata nemzetközi meccseket játszott.

Az Újpestet, a cseh SK Hranicét, a szlovék Fénix Nové Zamkyt és Petrzalkát, valamint a Mosonmagyaróvár korosztályos csapatát is megelőzte a csoportküzdelmek során a Móravárosi Kinizsi U9-es csapata a Komáromban rendezett nemzetközi tornán.

Így kedvező helyzetből várhatta a csapat a folytatást, azonban az Olasz Focisuli elleni 0-0-s döntetlent követően a későbbi tornagyőztes Mol Vidi FC ellen hiába dolgozott ki több helyzetet a csapat, végül kikapott – majd jött a szlovák Format Martin elleni vereség, ami után a 13.-16. helyek valamelyikéért játszhatott a Kinizsi.

Végül a cseh Sokol Bohdalice elleni győzelemmel a 15. helyen zártak a móravárosi fiatalok. – A gyerekek mentségére szóljon most először játszottak 6+1 felállásban és az igen nívós, színvonalas, akadémiai csapatok ellen kellett felvenni a versenyt kis egyesületünknek. Viszont a helyzet kihasználásunk katasztrófális, ezzel egyetemben a góllövés sem ment ezen a tornán. Tudjuk, hogy több van a gyerekekben számos alkalommal megmutatták már. Most nem jött ki a lépés, de attól a Kinizsi neveltjei, ha nyerünk, ha veszítünk büszkék vagyunk rájuk. A megkezdett utunkat folytatjuk és tudjuk lesz ez jobb is – összegezték a tornát a klub Facebook-oldalán.

Fotó forrása: Móravárosi Kinizsi / Facebook