Küzdött a Szentmihály

Hajtott, küzdott a Szent Mihály, Török Lilli élete első gólját lőtte az élvonalban.JET-SOL Liga Női NB I. 20. fordulóSZENT MIHÁLY – ASTRA ALEF HFC 1-3 (0-0)Makó, Makó Város Sportcenrum (Makó Város Sportcentrum). Vezette:Somogyi Sára, Sikovicz, Topálszki.SZENT MIHÁLY:Jankulár – Miron, Vass, Boros, Zimányi-Kovács, Koprena, Bartalis, orváth (Vasilica ’87.), Micic (Sávai ’67.), Pilán (Temesváry ‘6.), Török.ASTRA-ALEF HFC: Farkas-Rozmis, Godvári, Krascsencsics, Szabó, Sipos, Vidács, Vidovanyecz (Kiss ’46.), Véninger, Dikanová, NagypálGól:Török (84.), illetve Sipos (65.,87.), Vidács (73.)

Érezte a mérkőzés súlyát a Szent Mihály, ahogy mi is megírtuk matematikailag még veszélyeztette az egyenes kiesés szele a csapatot. Jankulárék hazai pályán az Astrát fogadták, amelynek már tét nélküli volt a találkozó, nem úgy mint a szegedieknek. Küzdött, hajtott az első félidőben a hazai gárda, ahogy vezetőedzőjük fogalmazot: kitették a szívüket a pályára. Zimányi Kovács Anikó egy óriási ziccert hagyott ki, kicselezte a kapust, de nem sikerült az üres kapuba begurítani. A félidőben így gólnélküli döntetlennel mentek pihenni a csapatok. A második félidőben két elkerülehtő gólt kapott a Szent Mihály. Az egyik szögletrúgás, míg a másik szabadrúgást követően került Jankulár kapujába. Az első kapott gól után Zimányi Kovács egyenlíthetett volna, ám ismét peches volt: lövése centiméterekkel kerülte el Farkas kapuját. Ám ezután sem adták fel a hazaiak, a 84. percben a 17 éves Török Lilli szépített, megszerezve ezzel első NB I-es gólját. Lilli egy beadást higgadtan lőtt be öt méterről az ellenfél kapujába. Ezt követően mindent egy lapra feltéve hajtott az egyenlítésért a Szent Mihály,  rutinosabb ellenfele azonban ezt kihasználta, az első gólt szerző Sipos a 87.percben ismét betalált. A bajnokság utolsó fordulóját jövő hétvégén rendezik, a Szent Mihály ellenfele Makón a Haladás lesz. Mivel az utolsó helyen álló Pécs kikapott a Haladástól, már biztos, hogy a mecseki gárda kiesett az NB I-ből.  A szegedieknek azonban nem ér véget a bajnokság egy hét múlva, júniusban osztályozón harcolhatnak a bentmaradásért.

Hódi Mihály: Büszke vagyok a lányokra mai teljesítményükért.Sok pozítivum volt a mai mérkőzésen, kiemelném Török Lilli első NBI-es gólját. Készülnek a Haladás ellen, majd komoly osztáylozó mérkőzések várnak még ránk.