Lesz-e címvédés a kupában?

Szombaton Ásotthalmon rendezik a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa döntőjét.

Jön a finálé, szombaton ugyanis döntőjéhez érkezik a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa döntője, ahol a tavalyi győztes SZVSE ellenfele az Algyő lesz.

A két csapat idén négyszer találkozott egymással a bajnokságban: három szegedi győzelem mellett az alapszakasz utolsó fordulójában az Algyő idegenben tudta legyőzni az SZVSE-t.

A sorozat krónikájához hozzátartozik, hogy az igazgatóság a csapatokkal egyetértésben úgy döntött, mivel az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően idén négy csapat is ott lehet a főtáblán, így nem rendezi meg a bronzmérkőzést, így az elődöntők két vesztes csapata, az FK 1899 Szeged és a Tiszasziget is bronzérmes az idei szezonban. Friss hír, hogy az is eldőlt, Csongrád-Csanád vármegyét nem csak ez a négy csapat képviselheti a főtáblán, hanem az NB III.-as indulási jog okán a Makó is ott lehet majd a mezőnyben, így a hagymavárosi klub jelenleg megyei II. osztályban játszó csapata is ott lesz majd az augusztus 5-6-án esedékes első fordulóban, ahol így összesen 6 Csongrád-Csanád vármegyei csapat lép majd pályára: az NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC, a megyei I. osztályú SZVSE, Tiszasziget, Algyő és FK 1899 Szeged-SZEOL, és a megyei II. osztályú Makó. Az NB II.-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia később csatlakozik majd a küzdelmekhez.

– Mindenki a legvégét járja fizikálisan és mentálisan is, de egy kupát nyerni mindig dicsőség. Az SZVSE a megye egyik legjobb csapata, és úgy érzem, mindenki motivált és félre tud rakni minden problémát. Ahhoz képest, ahogyan indultunk, sokat fejlődtünk, és egy kerek dolog alakulhat a szezonunkból, ha szombaton sikerülne nyernünk – mondta Fülöp Tibor, az Algyő edzője.

Az algyőiek trénere a tavalyi szezonban még játékosként erősítette az SZVSE-t, és emelhette fel a megyei kupatrófeát a Vasutasok színeiben.

– Sok új dolgot nem tud mutatni egymásnak a két csapat, leginkább arról szól majd a meccs, ki, milyen napot fog ki, és ki tudja kihasználni az adódó hibákat. Azt tudjuk, hogy nekünk 120%-ot kell nyújtani a meccs első percétől fogva, az előző találkozókon ellenfelünk minden hibánkat könyörtelenül kihasználta. Bízom benne, hogy jó meccset játszunk majd, egyúttal szeretnénk megmutatni, hogy nem volt véletlen a győzelmünk ellenük. Csak akkor lesz esélyünk, ha az első perctől kezdve végig koncentráltak leszünk – tette hozzá Fülöp Tibor.

Az SZVSE tavaly mindent megnyert, amit csak lehetett, de az osztályváltás nem sikerült számára: a bajnokságban idén ezüstérmet szerzett, a kupában pedig megvédheti a címét, ha nyerni tud szombaton.

– A gyengébb rajt után kihoztuk a maximumot a bajnokságból, a kupából az NB II.-es Békéscsaba búcsúztatott bennünket. Szeretnénk megvédeni a címünket, de tudjuk, hogy az Algyő egy erős ellenfél. Arra a kiegyensúlyozott teljesítményre alapozhatunk, amely az utóbbi időben jellemzett bennünket. Most nem vagyunk annyira kizsigerelve, mint a tavalyi bajnokság végén, ugyan fáradtak vagyunk, de jó állapotban várjuk a döntőt, nincs mentális hátráltató tényező. Azt gondolom, győztes karakterű játékosok alkotják a csapatot, ebben bízok, hogy ez dönt majd szombaton – mondta Kelemen Balázs, az SZVSE-G-Falc Kft. játékos-edzője.

– Hasznos, hogy négyszer tudtunk velük találkozni, de ők is ismernek minket. Két olyan csapat játszik, amelyik pontosan tudja, mire képes a másik. Ettől függetlenül történhet olyan, amire nem számítunk, de megpróbálunk az összes lehetőségre felkészülni – tette hozzá a kupában címvédő csapat trénere.

Az ásotthalmi döntő szombaton 17.30-kor kezdődik, a mérkőzésre a belépés ingyenes.

Út a döntőig:
Balástya–Algyő 1–6
Algyő–Deszk 6–1
Kiskundorozsma–Algyő 2–2, büntetőkkel: 1–3
Tiszasziget–Algyő 0–2

Gyálarét–SZVSE 0–3 (elmaradt)
Szentesi Kinizsi–SZVSE 0–8
Mórahalom–SZVSE 0–4
SZVSE–FK 1899 Szeged-SZEOL 9–1