Megye I tabella megtekintése

Lesz-e helycsere a megyeegy élén?

Erre csak vasárnap este kapunk választ.

SZVSE (3.) – Szentesi Kinizsi (7.) – szombat 17.00 (az ősszel: Szentes-SZVSE 1-0)

Beindult a SZVSE gépezete, amit mi sem bizonyít, hogy zsinórban hat győztes meccsnél járnak a Vasutasok, és jó esélyük mutatkozik a dobogó elérésére a szezon végeztével. Ezúttal visszavághatnak a Szentesnek az őszi vereségért, viszont a Kurca-partiak már a tavasszal is megmutatták, hogy képesek a liga legjobbjaival szemben is a jó eredményre. A vendégek számára is fontos lehet a pontszerzés, izgalmas meccs is kisülhet belőle, de ehhez a stabil szentesi védekezésre mindenképp szükség lesz!

Csongrád (10.) – Tiszasziget (1.) – szombat 17.00 (az ősszel: Tiszasziget-Csongrád 5-0)

Botlott a listavezető, amelynek szinte odalett az előnye az Algyővel szemben, így mindenképp nyomással a vállakon léphetnek pályára Bernát Péterék. A Csongrád az utóbbi hetekben nem szerepel a legjobban, legutóbb március 30-án szerzett pontot Keller Mihály együttese, ugyanakkor Csongrádon győzelmet szerezni sosem egyszerű feladat. Most a listavezetőn a sor, amelynek nem szabad többször botlania – különben már nem a saját kezében lesz a sorsa.

FK 1899 Szeged (15.) – UTC (12.) – szombat 17.00 (az ősszel: UTC-FK Szeged 5-3)

Egy utolsó hajrát kell indítania az FK Szegednek, ha szeretne megragadni az osztályban: különösen fontos lehet a szombati meccs, hiszen az UTC érkezik a gárdához, amellyel szemben valós győzelmi esélyei is lehetnek a diszkoszvetősöknek. Persze ha az UTC visszatalál a nemrég mutatott erős arcához, akkor egészen másképp is alakulhat a meccs, főképp úgy, hogy Balogh Dávid csapata legutóbb a Csongrádot is legyőzte hazai környezetben, és egy sikerrel gyakorlatilag biztossá válna megyei I. osztályú tagsága.

Röszke (4.) – Hódmezővásárhelyi FC II. (8.). – szombat 17.00 (az ősszel: HFC II.-Röszke 2-3)

Ahhoz, hogy meglegyen a dobogó a Röszkének, vagy legalább az esélye megmaradjon erre, mindenképp le kellene győznie a HFC II-t, amely ugyan legutóbb egy nyolcast gurított, de tavasszal visszafogott teljesítményt nyújt. A vendégek számára persze önbizalomnövelő hatása is lehet a múlt heti kiütéses sikernek, de hogy ez a Röszke otthonában mit fog majd jelenteni, az igazán csak szombaton fog kiderülni!

Székkutas (13.) – Kiskundorozsma (6.) – szombat 17.00 (az ősszel: Kiskundorozsma-Székkutas 3-0)

A tavasz egyik meglepetéscsapata érkezik Székkutasra, amellyel szemben a hazaiak ha újabb pontot szeretnének szerezni, akkor bizonyára a legjobbukra lesz szükségük. A Dorozsma ugyanis sorra szállítja a jó eredményeket, e mellett nagyon stabil játékot mutat az együttes, azaz nem könnyű ellene gólt szerezni sem – elképzelhető, hogy egyetlen találat a három pont sorsát is eldönti, de hogy azt melyik fél szerzi, az már nehezebben megjósolható.

Bordány (5.) – Makó II. (11.) – vasárnap 17.00 (az ősszel: Makó II.-Bordány 1-3)

Lépéshátrányba került a Bordány a dobogóért vívott küzdelemben, de ezúttal egy olyan meccs előtt áll, amelyen nem hibázhat. A hagymavárosi fiataloknak pozíciójuk miatt nem kell aggódniuk, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene tenniük a pontszerzésről – viszont a homokhátiak otthonában ez közel sem ígérkezik könnyű feladatnak. Akár komoly gólszám is születhet vasárnap!

Szőreg (9.) – Algyő (2). – vasárnap 17.00 (az ősszel: Algyő-Szőreg 2-1)

Valami eltörött Szőregen, mutatja ezt a múlt héten kapott nyolcas is, ráadásul ez már egymás után a hatodik veresége volt a csapatnak. Ezúttal sem lesz könnyű menet, ha javítani szeretnének, ugyanis a bizonyára igen motivált Algyő érkezik a Rákóczihoz – hiszen a vendégek úgy léphetnek majd pályára, hogy pontosan tudják majd, mit játszott a Tiszasziget szombaton Csongrádon – azaz elképzelhető, hogy a győzelmük egyben azt is jelentené, hogy megelőznék a riválist a tabella élén. Az utóbbi hetek alapján meglepetés lenne, ha nem győzne az Algyő, de a Szőreg rossz szériája bizonyára megszakad valamikor!

Fotó forrása: Kovács Ferenc

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7