Letették a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét

Hétfőn az MLSZ elnöke és Kiss-Rigó László megyéspüspök közösen helyezte el az időkapszulát az új szegedi létesítménynél, amely jövő februárra készül el.

A Magyar Labdarúgó-Szövetség megyei társadalmi elnökei hétfőn Szegeden tartották éves találkozójukat, majd a napjuk ezzel nem ért vége, ugyanis az épülő Szegedi Ifjúsági Centrumhoz vezetett, ahol letették az új létesítmény alapkövét.

Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád egyházmegye püspöke beszédében ismertette, honnan indult el a projekt és az egyházmegye vállalása a futballban. Kiemelte, a Szegedi Ifjúsági Centrumban nem csupán a futball kap szerepet, hiszen a számos olyan programhelyszín is épül, amely az ifjúságot célozza meg. Megemlítette, bár a tervek korábban másról szóltak, végül a centerpálya, valamint a három edzőpálya is egyaránt hibrid borítást kap. Germán Géza főépítész a beruházás adatairól szólt néhány szót, majd a több mint 8 ezer fő befogadására alkalmas stadion látványterveit is bemutatta.

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke reményét fejezte ki azt illetően, hogy az új, modern infrastruktúrának köszönhetően a szegedi labdarúgás legalább arra a szintre fog eljutni, mint a MOL-PICK Szeged férfi kézilabda-csapata.

Csányi Sándor és Kiss-Rigó László közösen helyezték el az alapkövet, amelyhez a Délmagyarország április 9-i számát, az egyházmegye kiadványa, a Toronyirány egy számát és a projekt műszaki tartalmát tették hozzá.

A Szegedi Ifjúsági Centrum 2019 februárjára készülhet el.