Major László: harminc éve is tragikus volt a szegedi infrastruktúra

A korábbi NB I-es labdarúgó a SZVSE edzői feladatai mellett a Puskás Akadémiának segíti a tehetségek felkutatását.

Több megyei klubnál is, legutóbb az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC-nél dolgozott Major László: a szakember az ősz hajrájában végül távozott a HFC-től és a megyei I. osztályú SZVSE kispadjára ült le. E mellett azonban azt követően, hogy három évig a Csongrád megyei Bozsik-program szakmai vezetője volt, mostanra a Puskás Akadémia kérte fel egy új munkára.

– A dél-magyarországi és vajdasági régióban segítem a klub munkáját. Kevés olyan szakember és labdarúgó van itt, akit nem ismerek, ezzel támogathatom a felcsúti akadémiát. Ez előrelépés. Sok mindent láttam és tettem a megye futballjáért. Talán mondhatom, hiteles ember vagyok, az eredményeim ezt támasztják alá. – mondta a Délmagyarországnak  Major László.

A szakember hozzátette: amikor 1989-ben eligazolt Szegedről, akkor is tragikus volt a város labdarúgó-infrastruktúrája, ám mára ez tovább romlott. – El nem tudtam volna képzelni, amikor távoztam, hogy ennyi pálya megszűnik Szegeden, a megmaradó létesítmények állapota pedig semmit sem változik, sőt… – majd kiemelte, mostanra oda jutottunk, hogy rossz pálya sincs Szegeden, hiszen több mint tíz nagyméretű pálya tűnt el a megyeszékhelyen.

Ugyanakkor úgy látja, remény van, sok a tehetség Szegeden, és bízik abban, hogy a Szegedi Ifjúsági Centrum felépülésével a helyzet javul, ezáltal megmozdul a harmincéves állóvíz.

Fotó forrása: Gémes Sándor / szegedma.hu