Megye I tabella megtekintése

Már pénteken elrajtol a megyeegy hétvégéje

Sok szoros csata előtt állunk a megyei I. osztályban.

FK Szeged (15.) – Székkutas (13.) – péntek 18.00 (az ősszel: Székkutas-FK Szeged 6-2)

Alsóházi rangadóval indul a hétvégi forduló, hiszen a sereghajtóhoz látogat a 13. Székkutas. Ha hozzávesszük, hogy a két csapatot mindössze három pont választja el egymástól, akkor látszik, hogy mindkét csapat sorsát alaposan befolyásolhatja a pénteki esti mérkőzés – amelyre egyaránt felemás előjelekkel érkeznek a felek, hiszen a Székkutas ugyan győzni tudott legutóbb a Csongrád ellen, de előtte nem mutat a legjobban a 11 bekapott gól a SZVSE-től – míg az FK ugyan nem tudott bravúrt elérni a Röszke vendégeként, ráadásul három játékosát is elvesztette erre a fordulóra a kiállítások miatt.

Zsombó (14.) – Tiszasziget (1.) – szombat 16.30 (az ősszel: Tiszasziget-Zsombó 12-0)

Két hete érdekes és izgalmas meccst játszott a másik bajnokesélyessel a Zsombó, amely kétszer is egyenlíteni tudott a Kertész utcában az elmúlt fordulóban. Most újra kemény kihívás vár a zsombóiakra, hiszen a listavezetőt fogadják – a nyomás abszolút a vendégeken lehet, hiszen veszélybe kerülhet tabellán elfoglalt pozíciójuk, ha nem tudnak nyerni, a sikerhez viszont mindenképp jobb támadójáték kell majd, mint amit az utóbbi időben mutatott a gárda.

Makó II. (12.) – UTC (11.) – szombat 16.30 (az ősszel: UTC-Makó II. 1-1)

Az a kérdés, hogy melyik csapat kezdhet reménykedni a szombati 90 perc után abban, hogy megindulhat felfelé: ugyanis egyaránt 21 pontja van a két csapatnak, így aki győzni tudna, az lerázhatná a mögötte álló csapatokat. Viszont egyik gárda sem a legszebb heteket éli, a makói fiatalok utóbbi három meccsükből csupán két pontot gyűjtöttek – az UTC viszont utóbbi öt meccsén csak egyet.

SZVSE (3.) – Hódmezővásárhelyi FC II. (10.) – szombat 16.30 (az ősszel: HFC II.-SZVSE 2-5)

Nem csupán eredményesen, de igen gólképesen is játszik a SZVSE az utóbbi időszakban, ennek eredményeképp a játéknap előtt pontelőnnyel állnak a Vasutasok a tabella harmadik helyén. Az esélyek ezúttal is melletük szólnak, a HFC II.-től mindenképp bravúr lenne, ha egy pontot is elvinne a Vasutas-stadionból.

Csongrád (9.) – Kiskundorozsma (8.) – szombat 16.30 (az ősszel: Kiskundorozsma-Csongrád 0-1)

Egy kivétellel igen kiszámítható a Csongrád tavaszi teljesítménye, hiszen a Bordány elleni meccset leszámítva hozta a hazai meccseit Keller Mihály együttese, míg idegenben nem tudott pontot szerezni – ez legutóbb mindenképp meglepetést jelentett Székkutason. Most az a Dorozsma érkezik a csongrádiakhoz, amelynek megszakadt nagy sorozata legutóbb, hiszen nem csupán veretlensége lett oda a Dorozsmának, hanem a kapott gól nélküli sorozata is – és mivel a két csapat 31-31 ponttal áll a tabellán, kimondottan érdekes meccs is kerekedhet ebből!

Szőreg (7.) – Röszke (5.) – szombat 16.30 (az ősszel: Röszke-Szőreg 1-2)

Megtorpanni látszik a Szőreg, amellyel kapcsolatban a dobogó sem volt elképzelhetetlen, most viszont picit távol került ettől a Rákóczi. Most azt a Röszkét kellene megállítania az együttesnek, amely jól reagált a csongrádi vereségre, és szépen gyűjtögeti is a pontokat az utóbbi hetekben – ha nem javul fel a Szőreg, nem lenne meglepő, ha újra plusz hármat írnának be a Röszke mellé szombat kora estére.

Bordány (4.) – Szentes (6.) – vasárnap 16.30 (az ősszel: Szentes-Bordány 2-1)

Két olyan csapat találkozik a forduló zárómeccsén, amely egyaránt bravúros eredményből érkezik erre a meccsre: a Bordány Szőregen szerzett három pontot, míg a Szentes emberhátrányban tudott egy egységet elvinni Tiszaszigetről. A Szentes kicsit gyengébb kezdését követően kezd önmagára találni, és ha ezen az úton folytatja, akkor kemény kihívás elé állíthatja a Bordányt is, a homokhátiak viszont hazai pályán ritkán szoktak hibázni.

Fotó forrása: Gémes Sándor

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7