Más NB I vár a St. Mihályra

Változik a női élvonal versenykiírása a következő évre.

Bár az augusztusi rajt még odébb van, már ismert a következő évi női NB I-es bajnokság versenykiírása. Ebből kiderül, megváltozik a bajnokság versenykiírása: az ideitől eltérően ezúttal nem válik ketté a mezőny a 14 bajnoki forduló után, hanem a férfi élvonal lebonyolításához hasonlóan, itt is három kört játszanak egymással a csapatok. A 21 fordulót követően viszont marad minden a „régiben”: az első két helyezett két győzelemig tartó bajnoki döntőt játszik, és ugyanígy a bronzéremért is külön csata folyik majd.

Ami a kiesést illeti, az a csapat, amelyik nyolcadikként végez, búcsúzni kényszerül az NB I-től – a hetedik helyen végzett gárda pedig osztályozót játszik vagy az NB II-es két csoport bajnoki párharcának vesztesével, vagy ha egy csoport lesz, akkor a másodosztály második helyezettjével.

Ami újdonság még, hogy egy extra cserét is engedélyez az MLSZ, ez pedig a kapusok cseréje: ez a változtatás nem számít bele a három mezőnycserébe. A pénzdíjakat illetően emelkedésről döntött a szövetség: a bajnok 15, a második 11, a harmadik 8, a negyedik 6, az ötödik 5, a hatodik 4, a hetedik helyezett 3 millió forintot kap. A téli teremtornát 4 és fél millió forint összdíjazással rendezik meg.

Közben kialakult a 2018/19-es idény NB I-es mezőnye, így a St. Mihály a Ferencvárossal, az MTK-val, a Diósgyőrrel, az ETO FC Győrrel, az Astrával, a Haladással és a Kókával fog játszani a következő idényben. Az új szezon augusztus 11-én kezdődik, az őszi idény december másodikán zárul, míg a tavaszi szezon február 23. és június 23. között zajlik majd.

Fotó forrása: Temesváry Gyula