Megye I tabella megtekintése

Megismételnék a tavalyi bravúrt Tiszaszigeten

Fennállása első megyeegyes érme után ismét a dobogón végezne a négy pont mínusszal álló Tiszasziget: Bernát Péter együttese disznótorral hangolódik a tavaszi szezonra.

Közös, csapatépítő programmal vezeti fel a tavaszi szezonra való munkát a Tiszasziget SE: a tavalyi idény bronzérmese január 13-án öl le egy sertést, a disznótor után azonban január 19-én már a dolgos hétköznapok következnek a szigeti futballisták számára. A tervek szerint a négyhetes felkészülési időszak alatt hat edzőmeccset játszik a gárda, amely ugyan a bajnokságban egyedüliként számlálhat tíz győzelmet, ám mégis csak a negyedik helyről várhatja a folytatást, mivel az U16-os csapat ki nem állása miatt négy pontot levontak a pályán elért eredményeikből.

– Megfogta a társaságot a pontlevonás, de nem szeretném erre fogni egyik vereséget sem. Volt olyan hét, amikor nagyon csalódottak voltak a játékosok, de szerencsére az utolsó meccsek úgy alakultak, hogy szoros maradt a tabella eleje, és nem veszett el számunkra semmi. – fogalmazott Bernát Péter a delmagyar.hu-nak, majd hozzátette: bízik abban, hogy valóban megépülhet a tervezett műfüves pálya, amely az ő felkészülésüket is segítheti. A télies, csapadékos időben nagyon könnyen a víz lesz az úr a szigeti pályán, így nem egyszer előfordult, hogy a faluban rótták a köröket a futballisták.

Mindenképpen megismételnénk a tavalyi teljesítményünket, úgy érzem, az állományunk adott is ehhez, a játékosok pedig az elvárható módon állnak a munkához. Télen nehezebb igazolni, nem is várható nagyobb változás. A legnagyobb erősítés az lenne, ha egyben maradna a keretünk, mert érdeklődők mindig vannak a jól teljesítő játékosainkért. – mondta a csapat játékos-edzője annak kapcsán, mekkora aktivitást terveznek a télen a keretet illetően.

– Egy dobogóra vágyó csapatnak a kötelező meccseket hoznia kell, de ahogy látjuk, bőven volt meglepetés a bajnokságban. Elsősorban kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanunk, úgy érzem, játékban sikerült előrelépnünk, most ezt kell úgy használnunk, hogy az eredményesség is meglegyen. Szerencsére tudtuk forgatni a csapatot, így három-négy játékos is a házi góllövőlista elején áll. Mindig is ezt hangsúlyoztam, hogy mindegy, hogy ki szerzi, csak legyen meg az első gólunk, utána könnyebb játszani. – mutatott rá Bernát Péter arra, hogy bár a Tiszasziget volt az ősz harmadik legeredményesebb csapata a lőtt gólok terén, az élen a nyolcgólos Rutai Balázs végzett, így szépen eloszlottak a kerettagok között a találatok.

A Tiszasziget felkészülési meccseinek sora január 24-én a Hódmezővásárhelyi FC elleni meccsel indul, majd február 3-án, a Kiskunhalassal, február 7-én Algyőn az UTC-vel, február 14-én az FK Szegeddel, február 17-én szintén Algyőn a Szarvassal, míg február 21-én a Hódmezővásárhelyi FC II.-vel játszanak a felkészülés jegyében.

Fotó forrása: Kovács Ferenc / szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.MÓRAHALOM VSE36
7.SZEGED 2011 KFT. II.36
8.Foliaplast-Bordány SK34
9.Hódmezővásárhelyi FC II.34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7