NB III tabella megtekintése

Megyei és villanyfényes derbi az NB III-ban

Hatpontos meccs előtt a Makó.

Hódmezővásárhelyi FC – SZEOL SC

Szomszédvárak csatáját ígéri a vasárnapi mérkőzés, ami mindig hordozhat önmagában meglepetést: nem is olyan régen ha nem is ugyanilyen, de szinte hasonló szituációban találkoztak a felek, és akkor a HFC meg tudta lepni a SZEOL-t. Ez most nagyon fájna a szegedieknek, hiszen jó eséllyel pályáznak a dobogóra, ehhez pedig minden győzelemre szükségük lenne – na és persze ez hatványozottan igaz a Vásárhelyre is, amely viszont ebben a kiírásban még nem tudott három pontot szerezni saját közönsége előtt. A HFC a kiesés szélére sodródhat, ha nem tud nyerni, és a Szekszárd három pontot szerezne, de a biztos bent maradást jelentő 12. helyen álló Kecskemét is behozhatatlan előnyre tehet szert az utolsó négy fordulóra. Az esélyek a vendégek mellett szólnak, de ez az a meccs, ahol nem lehet biztosra menni!

Paksi FC II. – Makói FC

Ha a matematika nem is játszik ekkora szerepet a Makó soros meccsében, azért mindenképpen jelen van a hagymavárosiak esetében is. Ahhoz a Paks II.-höz utazik ugyanis a Maros-parti együttes, amely csupán három ponttal többet gyűjtve áll előtte a tabellán, azaz még egy utolsó esélyt megragadhatna a Makó, ha három ponttal térne haza – vereség esetén viszont minimum hat pontra lesz a 13. hely, ami négy fordulóval a vége előtt igen komoly hátránynak mondható. A meccset persze az is komolyan befolyásolhatja, hogy a Paks milyen kerettel érkezik az összecsapásra: amennyiben több lejátszó is lesz az NB I-es csapatból, úgy azért az esélyek is borulhatnak.

Dunaújváros – Szeged-Grosics Akadémia

Nem túlzás azt mondani, sorsdöntő hetek előtt áll a Szeged-Grosics Akadémia, ugyanis Joao Janeiro csapat előbb a negyedik Dunaújváros, majd a második Szentlőrinc ellen játszik, azaz ha ezekből a meccsekből is jól jönne ki, az utolsó három fordulóra már kényelmes helyzetben érkezhetne meg. A masszív Dunaújváros ellen ugyanakkor közel sem lesz könnyű dolga Germánéknak, ráadásul a DPASE kapta a liga második legkevesebb gólját – igaz, csupán egyel többet (14) mint a Szeged-GA. Az utóbbi hetekben megbízhatóan szállította a szoros győzelmeket a gárda, és alighanem ezzel tökéletesen kiegyeznének vasárnap estére is – még ha a Dunaújváros utoljára október 14-én is kapott ki hazai pályán.

Fotó forrása: Paksi FC / Facebook

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - NB III

#Csapat nevePont
1.IVÁNCSA KSE84
2.KECSKEMÉTI TE80
3.BUDAPEST HONVÉD-MFA II.73
4.FC DABAS71
5.FERENCVÁROSI TC II.70
6.HR-RENT KOZÁRMISLENY57
7.ESMTK57
8.MONOR56
9.DABAS-GYÓN FC55
10.PAKSI FC II.52
11.ÚJPEST FC II.51
12.RÁKOSMENTE FC48
13.SZEKSZÁRDI UFC47
14.DUNAÚJVÁROS47
15.VÁC FC47
16.HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC46
17.KÖRÖSLADÁNYI MSK40
18.TAKSONY SE32
19.SZEGEDI VSE24
20.MAJOSI SE14