Megye I tabella megtekintése

Mentálisan kell helyreállnia az Algyőnek

A SZVSE viszont feltöltődve érkezik a címvédőhöz.

Tizennegyedik, Algyő, 0 pont. Nem sűrűn fordult elő az utóbbi években az Algyővel, hogy a tabella utolsó helyén álljon – persze ez erős csúsztatása a mostani helyzetnek, hiszen mindössze két forduló telt el a bajnokságból, ám az látszik, ha nem javít, akkor gyorsan kényelmetlen helyzetbe kerülhet a címvédő, amelyre most az egyik bajnokesélyes, a SZVSE vár szombaton – méghozzá az idény első hazai mérkőzésén.

– Két különböző mérkőzésen vagyunk túl. Tiszaszigeten jól játszottunk és nem érdemeltünk vereséget, Bordányban viszont sajnos egy csúfos vereséget szenvedtünk. Szűk húsz percig ugyan irányítottuk a játékot, de a két bekapott gól megfogta a csapatot, a szünet előtt rúgtunk egy kapufát, benne volt, hogy szépítünk – viszont a szünet után rögtön tizenegyesből a harmadik is megszerezte az ellenfelünk. Nehéz meccs vár ránk, már csak a mi lelkiállapotunk miatt is. Láttam a SZVSE szerdai kupameccsét, a hétközi 90 perc előnyünkre válhat. Ha nem tudunk pontot szerezni, akkor nehéz helyzetbe hozzuk saját magunkat – összegzett portálunknak Podonyi Norbert, az Algyő edzője.

– Vannak taktikai hibáink is, ebben úgy érzem, én is hibás vagyok. Új irány szerint készülünk, nem azért mondtam, hogy szükségem van egy évre, mert meg kell ismernem a csapatot, hanem mert ennyi idő kell ahhoz, hogy hosszútávon is működjön az, amit elképzeltem – persze a nehézség az, hogy közben eredményességgel is kell hogy párosuljon mindez. Nem dőlt össze a világ, nagyobb csapatok sem szereztek már pontot az első pár fordulóban, de ahhoz, hogy a papíron könnyebb mérkőzéseket is meg tudjuk nyerni, el kell indulnunk felfelé. Nem elég az, hogy mi vagyunk az Algyő és kimegyünk a pályára – fogalmazott a címvédő trénere.
 
A SZVSE-nél ugyanakkor eddig – hogy úgy mondjuk – minden sínen van: a csapat megnyerte eddigi két bajnokiját, ám a bajnokik tekintetében talán most vár rá az eddigi legnehezebb feladat.
 
– Nagyon kiélezett, nehéz mérkőzést várok, hiszen Algyőn mindig pokoli nehéz győzni. A hazai csapat mindenképp meg akarja mutatni, hogy eddigi szereplése kisiklás volt. Biztos vagyok benne, hogy összekapják magukat, és Podonyi Norbi miatt kettőzött erővel fognak játszani – mondta Kelemen Balázs, a SZVSE játékos-edzője.
 
A Vasutasok nem csupán a bajnokságban állnak jól, hiszen tavalyhoz hasonlóan idén is eljutottak a magyar kupa főtáblájára, miután szerdán a Makót győzték le hazai környezetben.
 
– Természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy zsinórban másodjára is sikerült elérnünk a főtáblát, ez mindenképp doppingol bennünket – bár ez az energiát inkább emészti, hiszen a Bordány nagyon kellemetlen ellenfél volt hazai pályán, a Makó pedig pazar körülmények között, kiváló stábbal és kerettel dolgozhat. Nagyon örülünk, hogy sikerült túljutni rajtuk és ezzel szezonbeli első célunkat teljesítettük – tért ki az eddigiekre Kelemen Balázs.
 
Nem csupán ez a meccs lesz az egyetlen rangadó a megyeegyben a hétvégén, így a felek azt is nézhetik, melyik rivális veszít pontokat a harmadik fordulóban.
 
– Elsősorban magunkra figyelünk, és próbálunk tökéletes teljesítménnyel előrukkolni szombaton, de természetesen szemmel tartjuk a riválisokat is. Az elmúlt évek magasan legerősebb bajnoksága lesz az idei. Tavaly hamar kiestünk a bajnoki küzdelemből, idén ezen mindenképp változtatnánk, és szeretnénk az élbolyban maradni a két NB III-ból visszatérő gigásszal és a kihívókkal – zárta Kelemen Balázs.

Fotó forrása: Kovács Ferenc

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7