Méretet váltott a csongrádi kapus

A focikapu helyett immár a kézikapuban áll Bíró Mihály.

– Érdekes körülmények között eltiltottak egy évre a labdarúgástól 2017 nyarán, ami miatt eléggé elment a kedvem a sportágtól – kezdte a delmagyar.hu-nak Bíró Mihály, a Csongrád korábbi kapusa, aki jelenleg a mellett, hogy a Pálmonostora két korosztályos csapatánál dolgozik, a férfi kézilabda NB II-ben szereplő Csongrádi Tigrisek KSE kézilabdacsapat kapusa.

– Már 2016 decemberében lejárogattam a kézilabdaedzésekre Csongrádon, majd tavasszal beálltam négy mérkőzésre, miután megkérdezték, lenne-e kedvem ideigazolni – árulta el.

– Kellett már ez a változás. Az edzések itt sokkal keményebbek, mint futballban, valamint a kapumra záporozó lövések is lényegesebben erősebbek, no meg lényegesen több. Ősszel a Pálmonostora futballcsapatának voltam az edzője, ahol kétszer be kellett állnom sérülések miatt. A nagy kapuban már nem éreztem jól magam, elvesztem benne – tette hozzá Bíró Mihály.

– Amíg élek, Honvéd-szurkoló leszek, így nem kérdés, hogy itthon Gróf Dávid a kedvencem, jó barátom, a bordányi Vasas Gábor mellett – osztotta meg Bíró Mihály.

Fotó forrása: Csongrádi Tigrisek