Motiváltan folytatja Zsótér Donát

Nem viselte meg, hogy sérülés miatt maradt ki a válogatott keretéből.

– Felejthetetlen pillanat volt, amikor megtudtam, hogy Marco Rossi számít rám, nem tagadom, meglepődtem – mondta Zsótér Donát, az Újpest FC támadó középpályása a Nemzeti Sport Online-nak.

– Három hete, kedden értünk ki Spanyolországba, és este többen is kerestek, gratuláltak, így tudtam meg, hogy az olasz szakember behívott a válogatott keretbe. Ez kissé módosította a forgatókönyvet, hiszen át kellett íratnom a repülőjegyet, de természetesen szívesen tettem. Vasárnap Barcelonából jöttünk haza, kimentem a Megyeri útra a cipőmért, még egyszer szépen kitakarítottam, majd hétfőn utaztam is Telkibe edzőtáborozni. Remekül éreztem magam, a társak is befogadtak, örültem, hogy még egy lépcsőfokkal feljebb küzdöttem magam a pályafutásomban. De sajnos kisebb sérülés hátráltatott, annyi történt, hogy a labda eltalálta a lábamat, majd teljes testsúllyal ránehezedtem, így aláfordult a bokám. Tudtam, ez nem annyira nagy baj, de két-három napot biztosan ki kell hagynom. Érthetően a meccskeretbe így nem neveztek, de nem éreztem akkora csalódást, inkább motiváltságot, hogy legközelebb is kapjak meghívót. Remélem, akkor valamivel több szerencsém lesz, s teljesen egészségesen lehet esélyem még egyet előrelépni. Nem kérdés, már most visszavágyom a nemzeti csapatba, mert nem mindennap él át olyat az ember, hogy tizenkilencezer fanatikus énekli a Himnuszt a csapatnak a walesiek legyőzése után.

Zsótér hozzátette, felfrissülve, rendkívül motiváltan az alapozás kezdetét – jövőre pedig szeretne visszatérni a nemzetközi porondra az Újpesstel.

– Ami engem illet: még egy évig szól a szerződésem, remekül érzem magam Újpesten, nem is szeretnék távozni. Persze mindenki feljebb akar lépni. Ha lenne rá lehetőségem, kizárólag szakmai szempontok miatt tenném meg, mert hangsúlyozom, valóban jó társaság jött össze nálunk, megvan az összhang – nyilatkozta.

Fotó forrása: ujpestfc.hu