Megye I tabella megtekintése

Nehéz meccsel indít a megyeegy címvédője

Prognózis a megyei I. osztály nyitófordulójához.

Szombaton 17.30-tól útjára indul a labda a Csongrád megyei I. osztályban: a nyitókör minden mérkőzését egy időpontban rendezik – kivéve a Zsombó-Mórahalom mérkőzést, amelyet november 16-ra halasztottak.

Hódmezővásárhelyi FC – Csongrád-Kunság Aszfalt

Tavaly még az NB III-ban szerepelt a HFC, amely a nyáron egyetlen „külsős” labdarúgót sem szerződtetett, megtartotta viszont értékeit, és több fiatalnak igyekszik lehetőséget adni az új idényben. A HFC sikerrel vette a kupa első két körét, ráadásul a tavalyi két első helyezetettet, az Algyőt és a Tiszaszigetet búcsúztatta a selejtezőkben – mindezzel együtt sem túlzó a rangadó kifejezés a Csongrád elleni mérkőzésre. A vendégek új trénerrel, és átalakult csapattal vágnak neki a rajtnak, és közel sem számíthatnak könnyű 90 percre, de a nyitóforduló kiszámíthatatlansága azért a csongrádiaknak kedvezhet.

Székkutas – Röszke
Mindkét gárda szenvedett el veszteségeket a nyáron, most viszont valaki mégis jó szájízzel zárhatja majd a meccset. A Székkutas pihentebb lehet, hiszen nem volt mérkőzése szerdán, míg a Röszke a Makó ellen szenvedett vereséget a kupában – tavaly a Székkutas főképp otthon volt veszélyes, míg a Röszke lényegesen kevesebb pontot szerzett idegenben, így bár az esélyek egy kicsit a vendégek mellett szólhatnak, mégis benne van a meglepetés is!

Makó – Szentesi Kinizsi
Remekül indította az évet a Makó, amely egyike azon csapatoknak, akik eséllyel pályázhatnak a bajnoki címre idén. A Szentes kiesett a kupából a Deszk otthonában, és nem is volt zökkenőmentes a Kurca-partiak felkészülése: nem csupán a pályán, hanem a lelátón is komoly „összecsapásra” lehet számítani a két tábornak köszönhetően.

Tiszasziget – Algyő
A tavalyi idény nagy versenyfutása rögtön folytatódik, hiszen a címvédő rögtön az ezüstérmes otthonában kezd. Az utóbbi években legtöbbször a párosításban a vendégcsapat szerepét betöltő együttes örülhetett a három pontnak, ez most szintén sokat érhetne a tavalyi bajnoknak. A Tiszaszigettől hárman is éppen Algyőre szerződtek a nyáron, így nem csupán az előző szezon miatt lesz pikáns a találkozó – amelyről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu!

UTC – Bordány
Új edző és több új játékos az UTC oldalán – a Bordány viszont a tavalyi év csapatára építkezve szeretne hasonló eredményt elérni, mint legutóbb. Ehhez az ilyen meccseket hoznia kellene, más kérdés, hogy a Kertész utcában bizony nem könnyű nyerni. Kiss Máté csapata ha összeáll, komolyabb dolgokra is képes lehet: hogy ezt már szombaton megvillantja-e, az kiderül a mérkőzést követően!

Kiskundorozsma – SZVSE
A bajnoki cím egyik fő várományosát fogadja a Dorozsma, amely a nyáron ugyan gondokkal küzdött, de végül sikerült megmenekülnie – kérdés, hogy ez hatással lesz az elmúlt évben igen stabilan futballozó Kiskundorozsma játékára. A Vasutasok egy magabiztos sikerrel melegítettek erre a meccsre, és legutóbbi látogatásuk alkalmával is győzni tudtak Dorozsmán – most mindenképp meglepetés lenne, ha a piros-kékek nem három ponttal indítanák a szezont.

Fotó forrása: szegedma.hu

Aktuális tabella

Tovább a teljes tabella megtekintéséhez

2020/2021 - Megyei I. osztály

#Csapat nevePont
1.MAKÓ FC73
2.TISZASZIGET SE56
3.Szentesi Kinizsi SZITE54
4.APÁTFALVA SC48
5.ALGYŐ SK43
6.SZEGED 2011 KFT. II.36
7.MÓRAHALOM VSE36
8.Hódmezővásárhelyi FC II.34
9.Foliaplast-Bordány SK34
10.SZEGEDI VSE II.31
11.ESK Kiskundorozsma29
12.CSONGRÁD-KUNSÁG A.19
13.Székkutas TC17
14.UTC 1913 Labdarúgó Kft7