Nem bírt a címvédővel a Szent Mihály

Kevés volt az első félidei akarat, a második játékrészben negyed óra alatt eldöntötte a meccset a címvédő MTK a Szent Mihály ellen.

JET-SOL Liga Női NB I. 17. forduló
Szent Mihály- MTK Hungária FC 0-5 (0-0)
Makó, Makó Város Sportcentrum, Vezette: Kiss Anikó Tünde, Molnár Alex, Marozsi Gábor Bence
Szent Mihály: Schildkraut, Miron (Temesváry’57), Vass, Görög, Boros, Bartalis, Lipták, Sweatman, Horváth, Micic (Török ’67) Pilán (Zimány-Kovács’55). Vezetőedző: Hódi Mihály
MTK: Varga, Turányi, Tóth, Demeter (Csolti ’11), Csányi, Papp, Csorbai (Kós ’75), Szabó, Pinczi, Magyaros, Nagy (Dencz ’71). Vezetőedző: Cseh András
Gól: Nagy Lilla (50.,52,54,) Csányi 61., Tóth Barbara 66.

A tavalyi bajnokot fogadta a Szent Mihály hazai pályán. Egy hónapja játszottak utoljára Makón a szegediek, a három idegenbeli meccs után nagy küzdelmet várt a csapattól Hódi Mihály vezetőedző. Az első félidőben küzdött és akart a hazai gárda, amely meg is lepte fővárosi ellenfelét. A szegediek agresszivitásával nem tudott mit kezdeni a címvédő,  így gól nélküli döntetlennel fordultak a csapatok. A második félidő elején, az 50. percben Nagy Lilla kihasznált egy védelmi hibát és előnyt szerzett az MTK. Ez megviselte az addig hajtó szegedieket, hogy a következő tíz percben csak lézengtek a pályán. A helyzetet kíméletlenül kihasználta az MTK, negyed óra alatt még négyet rámoltak be Schildkraut Fruzsina hálójába.
A bajnokság húsvétkor is folytatódik, a szegediek nagypénteken a listavezető Ferencváros vendégei lesznek, az már biztos, hogy Skoric Tamara ott sem tud védeni bordatörése miatt.

Hódi Mihály: Gratulálok azoknak a játékosoknak, akik beletették szívüket-lelküket és hajtottak. Mérhetetlenül dühös vagyok azonban azokra a játékosokra, akik cserbenhagyták a csapatot.