Nem sikerült Vágó Fanny jubileuma

Két meccs után is pont nélkül áll a Ciprus-kupán a magyar női válogatott.

A nyitómeccsen a világranglista 11. helyén álló észak-koreai válogatott ellen 2-0-s vereséget szenvedett Markó Edina együttese, amelyre a második fordulóban Dél-Afrika várt.

A szegedi Vágó Fanny számára nem sikerült jól a jubileum, a St. Pölten légiósa ugyanis századik alkalommal játszhatott a válogatott mezében, viszont a mieink hiába játszottak fölényben, 1-0-ra kikaptak Dél-Afrikától.

Most két szabadnap következik a tornán, hétfőn a hozzánk hasonlóan rúgott gól nélkül, viszont a dél-afrikaiakkal döntetlenező, így egy ponttal álló szlovákok ellen lép pályára a magyar csapat.

Dél-Afrika-Magyarország 1-0 (1-0)
Magyarország: Bíró Barbara – Papp Dóra, Turányi Lilla, Tálosi Szabina (Szeitl Szilvia, 43.), Szabó Viktória – Csiszár Henrietta, Csiki Anna (Rácz Zsófia, 46.) – Mosdóczi Evelin (Fenyvesi Evelin, 46.), Vágó Fanni (Magyarics Zóé 84.), Németh Loretta (Kocsán Petra, 46.) – Jakabfi Zsanett (Zágor Bernadett, 57.)
Gól: Thembi Kgatlana (20.)

– Csalódott vagyok, mert az ilyen szintű riválisok ellen benne van, hogy kapunk egy gólt, de ha nem tudunk eredményesek lenni, akkor a későbbiekben sem tudunk pontokat szerezni. Az első félidőben jobb volt az ellenfél, a másodikban viszont mi domináltunk, kapufát lőttünk, rengeteg szabadrúgást, szögletet végeztünk el, de a gól nem jött össze. Ma több volt a pontatlanság a játékunkban, nehezebben vettük fel a ritmust, mint Észak-Korea ellen. Ezzel együtt a döntetlen reálisabb eredmény lett volna, de ameddig nem tudunk gólt szerezni, eredményességben sem lépünk előre – mondta a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

Fotó forrása: mlsz.hu